Op dinsdag 17 december en donderdag 19 december deden alle kinderen van groep 3 tot en met 8 van de Duivendrechtse basisscholen mee aan een Taekwondo clinic. Ook al was het winters weer, de kinderen waren gelijk opgewarmd.   

We kijken mee bij groep 3 waar de kinderen versteld staan van alle trucjes. Eerst leren ze zichzelf te verdedigen. Dat leren ze van een echte Taekwondo juf. De gymjuf en stagiaires helpen mee. Pas op je hoofd! En je benen! Je moet op tijd leren springen zodat je niet geraakt wordt. Gelukkig wordt het voorgedaan met een schuimennoodle, deze is zacht. Ook is het de bedoeling dat je wegduikt als hij van de zijkant komt en dat je hem blokkeert als hij van boven komt. Dat doe je met je arm.  

Ondertussen doen de kinderen oefeningen om warm te blijven, zodat ze veel sporten. “Yes, lekker rennen!” hoor ik een meisje zeggen. Ze mogen dan ook trappen en slaan tegen stootkussens. De gymleraren houden die vast. De eerste keer was dat best lastig maar uiteindelijk kregen de leerlingen het steeds beter onder de knie. We zagen hele hoge trappen en harde stoten.  

Alle groepen hebben enorm genoten van de clinic. Stichting Coherente organiseerde deze bijzondere kennismakingsclinic in samenwerking met Chun Do Kwan. Bekijk het lesaanbod taekwondo op: www.chungdokwan.nl