In de ochtend van vrijdag 24 april meldden vele vrijwilligers en leerkrachten zich op de velden van SV Ouderkerk om de verschillende activiteiten voor de Koningsspelen gereed te maken. Al heel vroeg liepen de eerste leerlingen vol goede zin de velden op. Het was een mooie ochtend met een strak blauwe lucht; een mooie dag voor een mooi evenement. Vanaf acht uur kleurden de velden van SV Ouderkerk oranje, rood, wit en blauw. De leerlingen van de Jan Hekmanschool, de Amstelschool en het Kofschip stonden bij aankomst te popelen om te starten met de gezamenlijke Koningsspelen. De spelen werden georganiseerd door de coördinator combinatiefunctionaris van stichting Coherente.

De leerlingen van groep 5 en 6 meldden zich in de ochtend in het Amstelbad. Ze zagen het niet meteen zitten om het water in te gaan: “Veel te koud”. Totdat de eerste groep het water inging en er vervolgens niet meer uit wilde gaan omdat het water zo heerlijk warm was. De leerlingen in het Amstelbad gingen niet alleen zwemmen met Hans ten Hove, combinatiefunctionaris van het Amstelbad. Ook werd er gemidgetgolft, getrefbald, gevoetbald en gestreden op een tafeltennistoernooi. Daarnaast had combinatiefunctionaris Joëlle Damen van NEA een leuke handbalactiviteit verzorgd en Roel Zwaard, combinatiefunctionaris van de Amstelgeuzen, verzorgde de roeiactiviteit.

De leerlingen van groep 1 tot en met 4 begonnen de ochtend op verschillende velden waar ze, onder leiding van leerlingen uit groep 7, diverse spellen speelden waaronder estafette, kroonbal en nog veel meer. Ook gingen deze groepen naar het activiteitenplein waar de kinderen uit verschillende activiteiten konden kiezen waaronder djembé spelen, een circusartiest worden, over de stormbaan racen, zingen en dansen.

In de loop van de dag begon de zon steeds meer te schijnen en waren alle groepen bezig. Ook groep 8 was inmiddels gestart met de Koningsspelen. Voor de leerlingen stond het ontdekken van nieuwe sporten voorop. Zo maakten ze kennis met onder andere de sport bossaball: volleyballen op een groot luchtkussen. Ook speelden ze lacrosse, flagfootball en ultimate frisbee en werd er gedanst en heerlijk getrommeld op de djembé. De leerlingen van groep 7, die in de ochtend een begeleidende rol hadden, volgden in de middag hetzelfde programma als de leerlingen van groep 8.

Veel vermoeide maar toch blije gezichten verzamelden zich om kwart voor twaalf op het grote verzamelveld. Na de motiverende woorden van de wethouders Rineke Korrel (sport) en Marian van der Weele (onderwijs) was het tijd om de Koningsdans te dansen. Onder begeleiding van danseres Rowena Rigters werd de dans ingezet en kwam het hele veld in beweging. Een prachtig gezicht om 1050 leerlingen te zien bewegen en genieten. Na de Koningsdans zaten de Koningsspelen er weer op voor de leerlingen van groep 1 tot en met 4. Voor de bovenbouwleerlingen was het tijd voor de lunch en daarna hadden zij nog verschillende activiteiten. Om half drie kwamen alle leerlingen nog een keer bij elkaar om gezamenlijk de fantastische dag af te sluiten. De winnaar van de sportquiz werd bekend gemaakt door de OBA, de winnaars ontvingen een mooi prijs.

Wat een geweldige dag, zoveel stralende gezichten en zoveel beweging. De eerste gezamenlijke Koningsspelen zijn geslaagd. De leerlingen vonden het leuk om ook eens met de andere scholen samen te sporten. Dit prachtige feest was niet mogelijk zonder alle vrijwilligers op deze dag. Bedankt allemaal en speciaal dank aan de Fotowerkgroep van Coherente voor de mooie foto’s!