OUDERKERK
Er zijn plannen om in Ouderkerk aan de Amstel een nieuw sportcentrum te openen. The Calisthenics Club Gym moet een gezondheid- en sportcentrum worden die de omgeving een unieke fitnesservaring zal bieden. De beoogde locatie ligt aan de Ambachtenstraat. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, heeft de organisatie steun nodig. “We richten ons tot de inwoners van Ouder-Amstel om te investeren in ons ambitieuze project”, aldus Paco Podunajec voorzitter van The Calisthenics Club (TCC) en Ruben Baas, hoofdcoach en initiatiefnemer van de Calisthenics buiten sportparken.

Calisthenics is een dynamische en toegankelijke vorm van lichaamsbeweging die gebruikmaakt van het eigen lichaamsgewicht om kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen. “Denk aan oefeningen zoals optrekken, opdrukken en dips. Het is een sport die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus zowel als mensen met een beperking. Dit kan thuis in de woonkamer, in de sportschool of buiten in het park. Misschien heb je de twee sportparken buiten bij het zwembad in Ouderkerk aan de Amstel en de Astronautenweg in Duivendrecht weleens zien staan?”, aldus Baas enthousiast.

Waarom The Calisthenics Club in Ouderkerk?

Ouderkerk aan de Amstel verdient een plek waar inwoners kunnen samenkomen, gezondheid bevorderen en nieuwe activiteiten ontdekken. The Calisthenics Club wordt niet alleen een sportschool, maar een gezondheid en sportcentrum voor gemeenschapsvorming, fitness en plezier. Mensen kunnen er vrij trainen, deelnemen aan groepslessen en er zijn speciale lessen voor kinderen.

Waarom is dit belangrijk?

Het is toegankelijk voor iedereen. Calisthenics is laagdrempelig en kan door iedereen beoefend worden, ongeacht leeftijd of fitheidsniveau. Wie dat eens wil uitproberen, loop dan eens binnen bij de gratis lessen.

De lessen vinden plaats op:
– Maandagavond in het Dorpshuis Duivendrecht van 18.15 tot 19.15 uur.
– Woensdagavond in het Dorpshuis Duivendrecht 18:00 – 19:00 uur.
De lessen gaan vanaf april naar buiten in het Calisthenics park.

Eens meedoen? Stuur een mail naar: sport@thecalisthenicsclub.com

“Calisthenics verbetert kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Door een lokale sportfaciliteit aan te bieden, willen we de gezondheid en het welzijn van de inwoners bevorderen”, aldus Podunajec. “Een sportschool is daarnaast niet alleen een plek om te trainen, maar ook een ontmoetingsplaats. The Calisthenics Club zal een hub worden waar mensen samenkomen, nieuwe vriendschappen sluiten en elkaar motiveren.”

CROWDFUNDING

Om The Calisthenics Club Gym te realiseren, roepen Podunajec en Baas de hulp in van inwoners. “We zijn een crowdfundingcampagne gestart via www.geldvoorelkaar.nl en nodigen je uit om deel uit te maken van dit mooie project. In plaats van een donatie vragen we om een eenmalige investering. Zodat je niet alleen ons helpt, maar er zelf ook de vruchten van plukt.”

De initiatiefnemers hopen op een fijne plek voor alle inwoners. “Samen kunnen we een positieve verandering brengen in Ouderkerk, een plek creëren waar gezondheid, fitness en de inwoners samenkomen.”

Verder op de hoogte blijven? Kijk op de sociale media pagina’s; https://instagram.com/thecalisthenicsclubouderamstel?igsh=MWZ2NjhqYXd6Njh3MA==

Https://www.facebook.com/streetworkoutparkouderkerk