De kinderen van Ouder-Amstel konden deze vakantie meedoen aan twee workshops die gehouden werden in het Dorpshuis in Duivendrecht.

Kookworkshop

Op woensdag 28 december konden kinderen deelnemen aan de workshop ‘Koken in alle kleuren’. De kinderen moesten al vroeg uit de veren om allemaal lekkere hapjes te maken voor de proeverij. Ouders, vrienden en familie waren welkom op de proeverij om te proeven wat de kinderen allemaal bereid hadden.

In de ochtend gingen de kinderen aan de slag met drie verschillende gerechten. Dit waren spiesjes met kip, wraps en groenten, pannenkoekspiesjes met fruit en mini appelflapjes. Onder begeleiding waren alle kinderen enthousiast aan het koken. Na de lunch gingen de kinderen aan de slag met de laatste twee gerechten. Heerlijke berenbroodjes en als toetje een vlaflip. Om de proeverij aan het eind van de dag mooi aan te kleden werden er ook nog tekeningen, slingers en menukaarten gemaakt. Door de zelfgemaakte menukaarten wisten de mensen bij de proeverij precies wat ze aten.

De kinderen hebben een ontzettend leuke dag gehad en de mensen die kwamen proeven hebben genoten van de kleurrijke hapjes.

Cheerleaden

Koken in alle kleuren was niet de enige workshop in de kerstvakantie. Op woensdag 4 januari was er een sportieve en uitdagende workshop cheerleaden. Aan de hand van twee echte cheerleaders werden de kinderen ingeluidt in de wereld van het cheerleaden. De kinderen waren al om half tien aanwezig, omdat er de hele dag gewerkt ging worden aan een eindshow. In deze show lieten de kinderen een echte cheerlead-choreografie zien.

Van radslagen maken, op je handen staan, piramides bouwen tot dansen met pompons. De dag had alles wat een echte cheerleader ook moest kunnen. Daarnaast werd de zaal ook nog mooi versierd door de kinderen met tekeningen van cheerleaders en mooie slingers. Ook was er genoeg tijd om nog wat andere leuke spelletjes te spelen.

Uiteindelijk was er de eindshow. De kinderen waren echte cheerleaders en het publiek was super enthousiast. Als extra werd er ook nog een modeshow gehouden, waar de kinderen echt schitterden. Afgesloten werd er met een mooie yell, om de dag nog even kracht bij te zetten. Wederom een geslaagde vakantie activiteit, waar de kinderen met een glimlach op terug kijken.