In Ouderkerk aan de Amstel zijn er weer volleybalweken. In deze weken krijgen de leerlingen een clinic volleybal om vervolgens naar de Bindelwijk te gaan voor een volleybaltoernooi tegen hun leeftijdsgenoten. Op donderdag 7 februari druppelden de eerste leerlingen van groep 5 vroeg in de ochtend binnen. De leerlingen keken onwijs uit naar hun volleybaltoernooi. De ouders vertelden dat ze hun bed uit sprongen voor het toernooi. Kunnen jullie vaker toernooien organiseren, mijn kinderen waren nog nooit zo vlot hun bed uit.

In de kleedkamers kregen de leerlingen hun schoolshirt en de Bindelwijk kleurde snel in de kleuren oranje, rood en groen. Het toernooi werd gestart met een warming-up door de hele Bindelwijk. De leerlingen hadden veel plezier. Het was ook onwijs leuk om met 100 kinderen tegelijk een warming-up te hebben. Na de warming-up was het tijd voor de herhaling van de regels en aansluitend starten de eerste poule wedstrijd. Achter elkaar speelden alle teams vijf poules wedstrijden. In de gymzaal waren twaalf velden gemaakt en op alle velden werden spannende rally’s gespeeld. Na de poulewedstrijden was het tijd voor een pauze. Dit gaf de organisatie Volleybal Vereniging Ouderkerk en stichting Coherente de tijd om de scores in de computer in te vullen en te berekenen wie tegen wie gingen spelen in de halve finale. In de halve finale stonden twee teams van de Jan Hekmanschool tegen elkaar. Op het andere veld speelde een team van de Amstelschool tegen een team van de Jan Hekmanschool. In de finale speelde het team van de Amstelschool voor de derde plaats. Uiteindelijk werd het gehele podium van groep 5 groen. De Jan Hekmanschool ging niet alleen met de wisselbeker naar huis maar ook met plek twee en drie.

In de middag was het toernooitijd voor groep 6. Ook zij begonnen met een gezamenlijke warming-up. Voor de leerlingen van groep 6 was het hun derde volleybaltoernooi tijdens hun basisschooltijd. Het niveau lag hoog en er werd goed gepast. Senna van het Kofschip vertelde dat ze vooral het overspelen leuk vind. Ook vond ze het in het begin best spannend. De zenuwen verdwenen toen ze wist dat ze niet meer kon winnen. Ze bleef wel het hele toernooi onwijs haar best doen vertelde ze. Laura van de Jan Hekmanschool vertelde dat zij het hele toernooi positief tegen elkaar waren in het team. Ze vond zelf dat ze een top team hadden! Daarnaast vond ze het erg knap dat hun klas in de finale staat. Bij groep 6 eindigde in de finale twee teams van de Amstelschool en twee teams van de Jan Hekmanschool. Uiteindelijk werd team de Regenboog van de Amstelschool derde, team Volleykids van de Amstelschool tweede en eindigde team BNHS van de Jan Hekmanschool op de eerste plaats.

Op vrijdag 8 februari kwamen de leerlingen van groep 4 naar de Bindelwijk. Voor hun was het hun eerste volleybaltoernooi. De leerlingen waren allemaal erg gespannen. Deze spanning verdween snel toen iedereen bezig was. Tijdens het toernooi werd goed gegooid en gevangen. Het serveren was voor sommige wel nog best lastig. Maar in de loop van de ochtend ging dit ook steeds beter. Ook in de finale van groep 4 stonden twee teams van de Amstelschool en twee teams van de Jan Hekmanschool. Het was een spannende finale waarbij veel punten werden gescoord. Team de Strijders van de Amstelschool speelde tegen team de ottertjes van de Jan Hekmanschool. Team de Strijders pakte de derde plek. Op het veld daarnaast vlogen de punten heen en weer. Uiteindelijk won team de Kroon van de Amstelschool met twee punten verschil van team de Stars van de Jan Hekmanschool.

Alle toernooien zijn goed verlopen en er was een fijne en positieve sfeer in de Bindelwijk. Tussen het spelen door moedigde teams elkaar aan en beleefden de leerlingen plezier met elkaar. Volleybal Vereniging Ouderkerk en stichting Coherente kijken tevreden terug naar de volleybalweken van schooljaar 2018-2019.