In de eerste week van de zomervakantie stond ook de eerste editie van Speel Sportief Zomer op het programma. Op dinsdag 24 juli konden kinderen op het Dorpsplein in Duivendrecht meedoen met allemaal sporten en spellen. De activiteit begon al om 10.00 uur in de ochtend. Op dit vroege tijdstip was het al erg warm.

Rond de klok van tienen liep het plein vol. Vriendinnetjes en vriendjes werden gemaakt en samen werden de spellen en sporten geprobeerd. Een aantal kinderen heeft gevolleybald over het hoge net. De jongere kinderen gooiden over het lagere net heen en weer met de bal. Ook werd er gebadmintond en heeft een groepje jongens de hele ochtend fanatiek gevoetbald.

De grote bordspellen werden ook veel gespeeld. Rustig even zitten op de grond en samen vier op een rij of memory spelen kon geen kwaad met het warme weer. Een aantal kinderen was enthousiast aan het sjoelen of probeerde met zo min mogelijk pittenzakjes de blikken om te gooien. Een jongetje en meisje zorgden voor mooie bellenblaasbellen op het plein. Zij maakten ontzettend grote bellen die over het Dorpsplein zweefden. Ook de grond werd versierd met tekeningen van stoepkrijt.

Aan de andere kant van het Dorpsplein was er vooral veel waterpret. Er was een watergevecht met waterpistooltjes en sponzen. De zwembadjes werden niet alleen gebruikt om het water bij te vullen maar ook om in de plonzen. Sommige kinderen vonden het in het begin best spannend maar al snel hadden ze door dat ze toch wel nat werden. Het was onwijs druk rondom de zwembadjes en het water vloog over het plein. Ouders en grootouders stonden in de schaduw met elkaar te kletsen. De sfeer op het Dorpsplein was fantastisch, het was een geslaagde ochtend waarbij ruim 60 kinderen hebben genoten van alles wat er te beleven was.

Op woensdag 8 en 22 augustus van 10.00-12.00 uur is er weer een Speel Sportief Zomer op het Dorpsplein in Duivendrecht. Op woensdag 1 en 29 augustus is Speel Sportief Zomer in het Amstelbad van 13.00-15.00 uur. Meer informatie over de vakantieactiviteiten is te vinden op www.sportiefouder-amstel.nl.