De twee dagen na Bevrijdingsdag konden kinderen en jongeren lekker bewegen in de zon. Stichting Coherente organiseerde namelijk vijf activiteiten voor de leeftijdscategorieën 7 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 18 jaar.

Zo begonnen 16 jonge meiden al om 10 uur met een dansworkshop. De grote hit “Anderhalve meter” knalde uit de speakers en als die stopte moesten ze zo snel mogelijk de kleur aanraken die de docent riep. Vol enthousiasme en gegiechel renden ze dan op een pylon af. Het mooie weer zorgde ervoor dat iedereen lekker in een shirt buiten kon bewegen, daar hadden ze geluk mee! Na het spel werd een choreografie ingestudeerd. Dat ging in een heel hoog tempo en boven de muziek uit hoorde je duidelijk tellen “vijf, zes, zeven acht”. Rechtervoet voor, of was het nu links? Na een paar keer oefenen en een kritische blik van de docent dansten de dames het hele liedje mee. “Komen jullie volgende keer weer?” “Zeker!” Drie kwartier dansen was zo om en één voor één verlieten ze het verharde veld van CTO ’70. Op gepaste afstand houdt iedereen zich netjes aan het coronaprotocol.

Vervolgens werd een nieuwe groep meisjes hartelijk verwelkomd op het grasveld bij het Amstelbad. De dansdocente had heel veel zin om aan de slag te gaan met de danspasjes.
Eerst even rekken en strekken en dan weer een choreografie. Er is duidelijk niveauverschil, maar iedereen doet mee. De deelnemers mochten na een tijdje ook zelf een dansje verzinnen. Over de grond rollen, met armen zwaaien: de tweetallen kwamen met allerlei verschillende moves. Het gaf een heel leuk resultaat aan het einde.

Verder werden er bootcamps gegeven. Omdat het om de leeftijdsgroep 13 tot en met 18 jaar ging was het een bescheidener groepje dat, met pylonnen op voldoende afstand, buiten konden sporten. Even een paar rondjes warmlopen en daarna squats, jumping jacks, kikkersprongen en reactiespelletjes. Met elastieken en gewichtjes werd het wat moeilijker gemaakt. En toen zat het er al weer op. Wat een geluk met het weer en een aangename afwisseling om wat te doen met leeftijdsgenoten. Volgende keer weer? “Graag!”