In Ouderkerk aan de Amstel staat de maand november in het teken van de volleybalweken. Zowel op school als na schooltijd zijn er verschillende volleybalactiviteiten. Alle leerlingen van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool van groep 4 tot en met 6 hebben deze maand een volleybaltoernooi. De leerlingen uit groep 7 en 8 maken kennis met smashball en kunnen zich ook aanmelden voor de Smashball Open.

Volleybalclinics ter voorbereiding op het volleybaltoernooi

Tijdens de gymles krijgen de leerlingen een clinic van Volleybal Vereniging Ouderkerk om te oefenen voor het volleybaltoernooi. Vorige week was de eerste clinic op de Jan Hekmanschool. Er werden allemaal oefeningen gedaan om de bal beter te leren kennen. Ook leerden de leerlingen de regels en werden er korte partijtjes gespeeld.

Welke school wint de wisselbeker?

Het volleybaltoernooi is in sporthal de Bindelwijk waar alle leerlingen van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool bij elkaar komen.

Het eerste toernooi is voor de leerlingen van groep 4. Dit toernooi is op vrijdag 17 november van 8.30-11.00 uur. Op donderdag 23 november in de ochtend van 9.30-12.00 uur is er een toernooi voor de groepen 5 en in de middag van 13.00-15.00 uur is het toernooi voor groep 6.

De groepen 7 en 8 krijgen in het nieuwe jaar een volleybalclinic met aansluitend een volleybaltoernooi. Ook de scholen in Duivendrecht krijgen in het nieuwe jaar de volleybalweken.

Doe met een vriend of vriendin mee aan de Smashball Open

Op woensdag 29 november organiseren Volleybal Vereniging Ouderkerk en Stichting Coherente de eerste Smashball Open. Dit is een smashball toernooi na schooltijd in de Bindelwijk.

Wat is smashball? Een nieuw volleybalspel waarbij je kunt scoren door de bal hard op de grond te smashen. Je mag serveren, duiken, rollen, smashen en meer. Welke team kan het beste smashen en wint de wedstrijd?

De Smashball Open is een gezellig sporttoernooi waarbij plezier maken bovenaan staat. Tijdens het toernooi kunnen kinderen een keer wat anders proberen. En het allerleukste is, je mag zelf kiezen met wie je samen mee doet aan het toernooi. Dit hoeft geen klasgenootje te zijn, maar mag ook een kind uit je straat zijn.

Kinderen vanaf groep 6 kunnen zich opgeven in een tweetal voor de Smashball Open. Het toernooi is van 13.00-15.00 uur in sporthal de Bindelwijk (Kon. Julianalaan 16, 1191 CD, Ouderkerk aan de Amstel). Aanmelden kan door namen en teamnaam te mailen naar J.Goudsmit@Coherente.nl (voor vrijdag 24 november). Alleen aanmelden, zonder tweetal kan ook, dan wordt je gekoppeld aan een maatje voor het toernooi.

Er zijn geen kosten verbonden voor deelname aan het toernooi. Meer informatie of vragen mail naar J.Goudsmit@Coherente.nl of bel 020 496 36 73.