Elke schooljaar staat een aantal weken lang de zaalsport volleybal centraal in Ouderkerk aan de Amstel. In de maand november zijn het de volleybalweken voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool. De leerlingen krijgen eerst een clinic volleybal. Deze clinic is ter voorbereiding op het schoolvolleybaltoernooi.

De eerste volleybalclinics zijn gegeven door Volleybal Vereniging Ouderkerk aan de leerlingen van het Kofschip en de Jan Hekmanschool. De spelregels voor het toernooi zijn doorgenomen en er is geoefend. De leerlingen hebben in het team waarin ze ook spelen op het toernooi geoefend met serveren, boven- en onderhands passen en samenspelen. Er is goed opgelet en intensief geoefend. Volgende week krijgen de leerlingen van de Amstelschool de clinic. Nadat alle groepen de clinic hebben ontvangen is het op donderdag 29 november tijd voor het schoolvolleybaltoernooi. Deze donderdagochtend komen alle groepen 7 naar de Bindelwijk voor het toernooi en in de middag mogen de groepen 8 aan de slag.

De volleybalweken worden georganiseerd door Volleybalvereniging Ouderkerk, de drie Ouderkerkse basisscholen en stichting Coherente. In januari en februari worden de volleybalweken georganiseerd voor de groepen 4, 5 en 6.