Op zondag 2 juli liepen ruim veertig wandelaars mee met het Ouderkerkse Rondje. Deze wandeltocht was georganiseerd door Fitaal aan de Amstel en stichting Coherente. De wandelaars konden mee lopen op twee afstanden: 6 of 10 kilometer.

Voor tien uur verzamelden de wandelaars zich voor de Bindelwijk. Bij de inschrijving ontvingen de wandelaars een plattegrond van de route. Vervolgens werd er gezamenlijk een warming-up gedaan onder begeleiding van Erik van Fitaal aan de Amstel. De armen, voeten en benen werden losgedraaid en gerekt.  Daarna vertrokken eerst de wandelaars die de 10 kilometer gingen lopen. Meteen daarachter aan vertrokken de wandelaars van de 6 kilometer.

De wandelaars liepen gezamenlijk richting Melktap Hogenhout aan de Korte Dwarsweg. Hier stond een vers glas melk voor ze klaar. Ook was er een vers stukje fruit gesponsord door Bakker Out en Fruitkistje.nl. Na de korte pauze werd er door gelopen richting de Ouderkerkerplas. De wandelaars van de 10 kilometer hebben een rondje om de plas gelopen om vervolgens terug richting de Bindelwijk te lopen. De 6 kilometers lopers zijn bij de plas terug richting de Bindelwijk gegaan.

Bij de finish kregen de wandelaars een mooie roos. Onder het genot van een drankje werd in het sportcafé van de Bindelwijk nog nagepraat over de wandeltocht. Het was een gezellige ochtend met allemaal enthousiaste wandelaars.

Naast de wandeltocht was er een Fit-, Doe-, en Beweegmarkt. Senioren kregen informatie over het aanbod op gezondheid in de gemeente Ouder-Amstel. De badmintonvereniging en roeivereniging Amstelgeuzen waren aanwezig om deelnemers te informeren. Ook buurtdorp, het Amstelbad en oefentherapie in beweging stonden op de markt met informatie. Anouk van oefentherapie in beweging bood de deelnemers een houdingscheck aan.

Was u er niet bij deze zondag en loopt u wel graag? Fitaal verzamelt elke zondag om 10.00 uur bij Sporthal Bindelwijk. U bent van harte welkom om mee te wandelen.