Watersportvereniging Ouderkerkerplas kent dit seizoen een zeer succesvolle start van het nieuwe wedstrijdteam van jeugdzeilers in de Optimist-klasse. Onder leiding van de trainers Robin Becker en Jurre de Zwart is de afgelopen maanden hard getraind voor deelname aan de regionale Combi Amsterdam wedstrijden. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

De Combi Amsterdam bestaat uit vijf regionale wedstrijdweekenden. WVOP neemt daarin dit seizoen voor het eerst deel met een wedstrijdteam. Na succesvolle weekenden in Haarlem en Vlietlanden, vonden afgelopen weekend wedstrijden plaats in Vinkeveen bij de plaatselijk zeilvereniging. Met vier zeilers werd gevaren in de Optimist C-klasse in een wedstrijdveld van 28 boten.

Thijs Bijleveld wist zijn goede resultaten in Haarlem en Vlietlanden ook voort te zetten in Vinkeveen. Na twee zesde plaatsen en een derde plaats, sloot hij op zondag de vierde en laatste wedstrijd van het weekend af met een overtuigende overwinning. Hiermee belandde hij op de derde plaats op het podium.

Son Weir, met zijn zeven jaar een van de jongste deelnemers in het Combi-veld, kende na een goede start in Haarlem een terugval bij de wedstrijden bij de Vlietlanden. Afgelopen weekend revancheerde hij zich echter sterk met een zeer constante reeks wedstrijden vooraan in het veld. Hiermee werd hij van de 28 deelnemers uiteindelijk vierde achter teamgenoot Thijs.

Voor Wesley Kraan was het afgelopen weekend zijn vuurdoop in het wedstrijdzeilen. Mede dankzij de intensieve training wist hij zich op zijn eerste wedstrijdweekend zeer goed staande te houden tussen de zeilers van andere gerenommeerde verenigingen. Hiermee behaalde hij uiteindelijk een keurige dertiende plaats na vier wedstrijden.

Joris Bijleveld kon helaas de eerste wedstrijd van het weekend niet starten. In de overige drie wedstrijden leverde hij achter in het veld een verbeten en spannende strijd met de overige deelnemers. Dit leverde hem uiteindelijk een mooie 21e plaats op.

Na drie wedstrijdweekenden staan Thijs Bijleveld en Son Weir respectievelijk eerste en tweede in het totaalklassement van de Combi Amsterdam. Een zeer bijzondere en knappe prestatie van deze zeilers en hun trainers. Zeker gelet op het feit dat de jonge vereniging voor het eerst aan regionale wedstrijden deel neemt. In de Combi Amsterdam volgen komende weken nog twee wedstrijdweekenden: Muiden en Braassemermeer.

Onderschrift foto: WVOP-wedstrijdteam: Son, Thijs, Joris, Tjebbe, Welsey en de trainers Robin en Jurre.