Het is mooi weer en de kinderen willen graag naar buiten. Niet alleen in Ouderkerk. Wereldwijd zitten ouders van jonge kinderen met het probleem. Af en toe wordt er dus een ommetje gelopen. Een rondje in de wijk, dat is zo verschrikkelijk saai! Er is iets op gevonden. Berenjacht! Op verschillende plekken in Ouderkerk zijn er al beren gesignaleerd.

Het idee is simpel. Iedereen die een teddybeer bezit zet die goed zichtbaar voor een raam. Liefst met een bordje “berenjacht” erbij. Het idee is overgewaaid uit Australië en Engeland. Inspiratie ervoor is geput uit het kinderboek ‘Wij gaan op berenjacht’ van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Ouders mogen onder de corona maatregelen met hun kinderen aan de wandel, uiteraard met inachtneming van de juiste afstand van anderen. Wie een beer spot mag daar een aantekening van maken in een boekje. Of even een fotootje maken, dat kan natuurlijk ook. Niet in andermans tuinen lopen! In andere plaatsen blijkt die ludieke vorm van wandelen in eigen wijk al een groot succes. Het kan op ieders eigen tijd. En er uiteraard opletten: niet teveel mensen in de buurt van elkaar en houd 1,5 meter afstand. Dus bewoners, beren voor het raam! Dan is er iets om naar uit te kijken en de kinderen hebben weer even plezier.

Op de Facebookpagina Coronahulp Ouder-Amstel staat er een bericht met de locaties (straten) van de beren. Klik hier om een kijkje te nemen bij Coronahulp Ouder-Amstel en zoek het bericht op.

Online kan je ook toevoegen waar je beer staat op https://berenjachtkaart.nl/toevoegen. Of print het berenjacht diploma voor je kinderen op https://berenjachtkaart.nl/assets/img/diploma/berenjacht-diploma.pdf.