Nieuws

Over sport en bewegen in Ouder-Amstel

Sportieve opening van het buitensportparkje in Ouderkerk aan de Amstel

Op zaterdag 6 april aanstaande wordt het parkje sportief geopend om 10.00 uur door wethouder Barbara de Reijke en Rineke Korrel. Na de opening is er een sportief programma voor jong en oud. Eerst wordt de sport Calisthenics gedemonstreerd door Ruben Baas. Na deze demonstratie starten vanaf 10.30 uur verschillende workshops. Trek sportieve kleding aan en doe mee met het diverse aanbod!

Lees meer

Sportief en creatief in de voorjaarsvakantie

Ook deze vakantie organiseert stichting Coherente weer diverse activiteiten tijdens de schoolvakantie. Wil jij bewegen? Kom naar Speel Sportief Voorjaar. Heb je zin om creatief aan de slag te gaan? Doe dan mee met de schilderactiviteit en maak ‘Het geheim van de meester’.

Lees meer

Leerlingen van groep 7 en 8 maken kennis met CrossFit

De gymles van de leerlingen van groep 7 en 8 van de basischolen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool werd overgenomen door een CrossFit atleet. De clinic begon met een korte introductie, wat is CrossFit? Het is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

Lees meer

De leerlingen van groep 5 van de Grote Beer en de A. Bekemaschool sloten 2018 sportief af

Op dinsdag 18 december was het volle bak in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. De gymzaal was volgebouwd met zes velden en twee grote netten. De leerlingen van groep 5 van de twee Duivendrechtse basisscholen speelden in teams van vier leerlingen tegen elkaar een lijnbaltoernooi. De volleybal waarmee de leerlingen speelden mocht geserveerd worden of gegooid. Het andere team ving de bal en zorgde ervoor dat de bal in drie keer over het net terug ging naar de tegenpartij.

Lees meer

Duivendrechters werken mee aan figuratie Doortrappen

Vorige week heeft een aantal inwoners van Duivendrecht een groot deel van de dag fietsend in het dorp doorgebracht. Daarbij werden zij gevolgd door een fotograaf, die heel veel foto’s van de fietsers heeft kunnen maken. Een aantal van deze foto’s zal gebruikt worden...

Lees meer

Mooie technieken en hoog niveau volleybal tijdens het scholenvolleybaltoernooi

De volleybalweken zijn gestart in Ouderkerk aan de Amstel. Alle leerlingen van groep 4 tot en met 8 maken tijdens de volleybalweken kennis met volleybal in de gymles. Vervolgens gaan de leerlingen van dezelfde leeftijdsgroep strijden tegen elkaar tijdens het scholenvolleybaltoernooi. De volleybalweken worden georganiseerd door Volleybalvereniging Ouderkerk en stichting Coherente in samenwerking met de basisscholen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool.

Lees meer

Diverse kennismakingsclinics in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel

Door het gehele schooljaar heen worden er verschillende kennismakingsclinics georganiseerd door stichting Coherente op de basisscholen. Tijdens deze clinics komt een gastdocent van een specifieke sport in de gymles om de kinderen kennis te laten maken met de sport. Afgelopen weken waren er verschillende clinics.

Lees meer

Volleybalweken voor groep 7 en 8

Elke schooljaar staat een aantal weken lang de zaalsport volleybal centraal in Ouderkerk aan de Amstel. In de maand november zijn het de volleybalweken voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool. De leerlingen krijgen eerst een clinic volleybal. Deze clinic is ter voorbereiding op het schoolvolleybaltoernooi.

Lees meer

Goed bezochte Speel Sportief Herfst

Elke vakantie organiseert stichting Coherente verschillende vakantie activiteiten. Ook in de herfstvakantie was er van alles te doen. Op dinsdag 23 oktober waren er twee sportieve activiteiten in de gymzaal. In de ochtend was er van alles te doen voor de basisschoolleerlingen.

Lees meer