Nieuws

Over sport en bewegen in Ouder-Amstel

De leerlingen van groep 5 van de Grote Beer en de A. Bekemaschool sloten 2018 sportief af

Op dinsdag 18 december was het volle bak in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. De gymzaal was volgebouwd met zes velden en twee grote netten. De leerlingen van groep 5 van de twee Duivendrechtse basisscholen speelden in teams van vier leerlingen tegen elkaar een lijnbaltoernooi. De volleybal waarmee de leerlingen speelden mocht geserveerd worden of gegooid. Het andere team ving de bal en zorgde ervoor dat de bal in drie keer over het net terug ging naar de tegenpartij.

Lees meer

Duivendrechters werken mee aan figuratie Doortrappen

Vorige week heeft een aantal inwoners van Duivendrecht een groot deel van de dag fietsend in het dorp doorgebracht. Daarbij werden zij gevolgd door een fotograaf, die heel veel foto’s van de fietsers heeft kunnen maken. Een aantal van deze foto’s zal gebruikt worden...

Lees meer

Mooie technieken en hoog niveau volleybal tijdens het scholenvolleybaltoernooi

De volleybalweken zijn gestart in Ouderkerk aan de Amstel. Alle leerlingen van groep 4 tot en met 8 maken tijdens de volleybalweken kennis met volleybal in de gymles. Vervolgens gaan de leerlingen van dezelfde leeftijdsgroep strijden tegen elkaar tijdens het scholenvolleybaltoernooi. De volleybalweken worden georganiseerd door Volleybalvereniging Ouderkerk en stichting Coherente in samenwerking met de basisscholen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool.

Lees meer

Diverse kennismakingsclinics in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel

Door het gehele schooljaar heen worden er verschillende kennismakingsclinics georganiseerd door stichting Coherente op de basisscholen. Tijdens deze clinics komt een gastdocent van een specifieke sport in de gymles om de kinderen kennis te laten maken met de sport. Afgelopen weken waren er verschillende clinics.

Lees meer

Volleybalweken voor groep 7 en 8

Elke schooljaar staat een aantal weken lang de zaalsport volleybal centraal in Ouderkerk aan de Amstel. In de maand november zijn het de volleybalweken voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool. De leerlingen krijgen eerst een clinic volleybal. Deze clinic is ter voorbereiding op het schoolvolleybaltoernooi.

Lees meer

Goed bezochte Speel Sportief Herfst

Elke vakantie organiseert stichting Coherente verschillende vakantie activiteiten. Ook in de herfstvakantie was er van alles te doen. Op dinsdag 23 oktober waren er twee sportieve activiteiten in de gymzaal. In de ochtend was er van alles te doen voor de basisschoolleerlingen.

Lees meer

Jong portretteert oud

De Riki stichting en stichting Coherente hebben zich op donderdag 25 oktober ingezet om jong en oud samen te brengen. In het Dorpshuis in Duivendrecht hebben kinderen in de leeftijd vier tot twaalf jaar gasten van Co’s kamer geportretteerd. De gasten van Co’s kamer komen normaliter naar het Dorpshuis in Duivendrecht voor een gezellige ochtend met koffie, een spelletje en een gezamenlijke lunch.

Lees meer

Ouder-Amstel gaat aan de wandel

Wandelen is een fijne, sportieve, laagdrempelige activiteit in de buitenlucht waar iedereen aan kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Daarom organiseer Stichting Coherente in november een gezellige wandeling, samen met Fitaal aan de Amstel in Ouderkerk en wandelgroep Duivendrecht in Duivendrecht

Lees meer

Kleuters hebben hele gymles gestoeid

Afgelopen weken hebben alle leerlingen van groep 1-2 van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool kennis gemaakt met stoeien. Tijdens de gymles kwam een stoei-docent van Fit en Soul aan de Amstel langs.

Lees meer

EQfit tijdens de gymles

In de gymles op maandag 24 september maakten de leerlingen van het Kofschip kennis met EQfit. Onder begeleiding van Annemiek van Vorstenbosch werd, door middel van bewegen, gewerkt aan motivatie, zelfvertrouwen en doelgerichtheid. In de les kregen de kinderen een impressie van de methode en trainingen, waaronder het KIDSS programma (Krachtiger In De School Staan). Kinderen uit de bovenbouw kunnen in groepjes van 6 tot 10 kinderen met dit programma makkelijker de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. Ze zitten lekkerder in hun vel en gaan ontspannen de toekomst tegemoet.

Lees meer

Buiten gymmen tijdens de bootcamp-clinic

Leerlingen van groep 3 tot en met 8 van de Jan Hekmanschool en de Amstelschool kregen afgelopen week een bootcamp-clinic van trainers van Fit en Soul aan de Amstel. Deze clinic was georganiseerd door stichting Coherente om de kinderen kennis te laten maken met bootcamp. Samenwerken stond centraal tijdens de clinic. Om echt te ervaren wat bootcamp is werd de clinic buiten gegeven. Gelukkig zat het weer mee waardoor de meeste clinics buiten plaats konden vinden.

Lees meer