Nieuws

Over sport en bewegen in Ouder-Amstel

Beleef de zomer in Ouder-Amstel

De zomervakantie komt er weer aan. Een lange vakantie waarin veel kinderen weg gaan. Maar waarin je ook veel thuis bent. Blijf niet thuis zitten en doe mee aan de zomervakantie activiteiten georganiseerd door stichting Coherente. Er is een gevarieerd programma voor verschillende leeftijden. Het volledige programma met alle informatie is te vinden op www.coherente.nl en www.sportiefouder-amstel.nl.

Lees meer

Doe mee met de toernooidagen

Stichting Coherente en het Amstelbad organiseren dit zwemseizoen gezamenlijk vier sportieve toernooidagen. Tijdens de toernooidagen worden leerlingen vanaf groep 6 uitgedaagd om in een team of individueel mee te doen. De toernooidagen zijn op vrijdag 17 mei, 14 juni, 19 juli en 16 augustus van 16.00-18.00 uur in het Amstelbad (Wethouder Koolhaasweg 10, 1191 EB, Ouderkerk aan de Amstel).

Lees meer

Samen bewegen en plezier maken in de meivakantie

Op woensdag 24 april vond de meivakantie editie van Speel Sportief plaats. Vele kinderen kwamen naar de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht om samen te bewegen. Stichting Coherente had de zaal weer goed volgebouwd, waardoor er voor iedereen voldoende te beleven...

Lees meer

Groot feest tijdens Koningsspelen in Ouderkerk

Stichting Coherente en drie basisscholen uit Ouderkerk vierden vrijdag 12 april voor het zesde jaar op rij de Koningsspelen. Bijna 1000 leerlingen van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool kwamen ’s ochtends naar de velden van SVO en het Amstelbad. Voor elke leeftijdsgroep stonden er leuke, uitdagende, sportieve en culturele activiteiten op het programma. Veel lokale organisaties verzorgden één of meerdere onderdelen. De leerkrachten en hulpouders zorgden voor begeleiding.

Lees meer

Sport en Spel bij finale schoolvoetbal

Op woensdag 10 april is er tijdens de finale van het schoolvoetbaltoernooi bij CTO’70 in Duivendrecht een sport en spel plein ingericht voor kinderen door stichting Coherente.

Lees meer

Programma opening buitensportpark

Op zaterdag 6 april aanstaande wordt het buitenpark geopend om 10.00 uur door wethouder Barbara de Reijke en Rineke Korrel. Na de opening is er een sportief programma voor jong en oud. Trek sportieve kleding aan en doe mee!

Lees meer

Sportieve opening van het buitensportparkje in Ouderkerk aan de Amstel

Op zaterdag 6 april aanstaande wordt het parkje sportief geopend om 10.00 uur door wethouder Barbara de Reijke en Rineke Korrel. Na de opening is er een sportief programma voor jong en oud. Eerst wordt de sport Calisthenics gedemonstreerd door Ruben Baas. Na deze demonstratie starten vanaf 10.30 uur verschillende workshops. Trek sportieve kleding aan en doe mee met het diverse aanbod!

Lees meer

Sportief en creatief in de voorjaarsvakantie

Ook deze vakantie organiseert stichting Coherente weer diverse activiteiten tijdens de schoolvakantie. Wil jij bewegen? Kom naar Speel Sportief Voorjaar. Heb je zin om creatief aan de slag te gaan? Doe dan mee met de schilderactiviteit en maak ‘Het geheim van de meester’.

Lees meer

Leerlingen van groep 7 en 8 maken kennis met CrossFit

De gymles van de leerlingen van groep 7 en 8 van de basischolen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool werd overgenomen door een CrossFit atleet. De clinic begon met een korte introductie, wat is CrossFit? Het is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

Lees meer