Nieuws

Over sport en bewegen in Ouder-Amstel

Goed bezochte Speel Sportief Herfst

Elke vakantie organiseert stichting Coherente verschillende vakantie activiteiten. Ook in de herfstvakantie was er van alles te doen. Op dinsdag 23 oktober waren er twee sportieve activiteiten in de gymzaal. In de ochtend was er van alles te doen voor de basisschoolleerlingen.

Lees meer

Jong portretteert oud

De Riki stichting en stichting Coherente hebben zich op donderdag 25 oktober ingezet om jong en oud samen te brengen. In het Dorpshuis in Duivendrecht hebben kinderen in de leeftijd vier tot twaalf jaar gasten van Co’s kamer geportretteerd. De gasten van Co’s kamer komen normaliter naar het Dorpshuis in Duivendrecht voor een gezellige ochtend met koffie, een spelletje en een gezamenlijke lunch.

Lees meer

Ouder-Amstel gaat aan de wandel

Wandelen is een fijne, sportieve, laagdrempelige activiteit in de buitenlucht waar iedereen aan kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Daarom organiseer Stichting Coherente in november een gezellige wandeling, samen met Fitaal aan de Amstel in Ouderkerk en wandelgroep Duivendrecht in Duivendrecht

Lees meer

Kleuters hebben hele gymles gestoeid

Afgelopen weken hebben alle leerlingen van groep 1-2 van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool kennis gemaakt met stoeien. Tijdens de gymles kwam een stoei-docent van Fit en Soul aan de Amstel langs.

Lees meer

EQfit tijdens de gymles

In de gymles op maandag 24 september maakten de leerlingen van het Kofschip kennis met EQfit. Onder begeleiding van Annemiek van Vorstenbosch werd, door middel van bewegen, gewerkt aan motivatie, zelfvertrouwen en doelgerichtheid. In de les kregen de kinderen een impressie van de methode en trainingen, waaronder het KIDSS programma (Krachtiger In De School Staan). Kinderen uit de bovenbouw kunnen in groepjes van 6 tot 10 kinderen met dit programma makkelijker de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. Ze zitten lekkerder in hun vel en gaan ontspannen de toekomst tegemoet.

Lees meer

Buiten gymmen tijdens de bootcamp-clinic

Leerlingen van groep 3 tot en met 8 van de Jan Hekmanschool en de Amstelschool kregen afgelopen week een bootcamp-clinic van trainers van Fit en Soul aan de Amstel. Deze clinic was georganiseerd door stichting Coherente om de kinderen kennis te laten maken met bootcamp. Samenwerken stond centraal tijdens de clinic. Om echt te ervaren wat bootcamp is werd de clinic buiten gegeven. Gelukkig zat het weer mee waardoor de meeste clinics buiten plaats konden vinden.

Lees meer

Trek de wandelschoenen aan en loop mee!

Op zondag 28 oktober organiseert Fitaal aan de Amstel in samenwerking met stichting Coherente en de foto- en vogelwerkgroep van stichting Coherente een informatieve en gezellige wandeltocht.

Lees meer

Samenspel doet overwinnen in de week van de opvoeding

In de eerste week van oktober is het weer tijd voor de nationale week van de opvoeding. Stichting Coherente organiseert in samenwerking met de Brijder stichting verschillende informatieve activiteiten voor zowel ouders als jongeren.

Lees meer

Stralen in stromende regen – Rollatorloop 2018

Op woensdag 5 september jl. vertrokken deelnemers en vrijwilligers van de rollatorwandelgroepen uit Ouderkerk en Duivendrecht in de stromende regen naar het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar de jaarlijkse Nationale Rollatorloop plaatsvond. Het evenement in het stadion is het hoogtepunt van het jaar, het is de finale waarvoor de wandelaars het hele jaar door wekelijks trainen.

Lees meer

Opkomend circustalent in Ouder-Amstel

In de lange zomervakantie lekker met elkaar buitenspelen kon en kan deze zomer. Stichting Coherente organiseert op een aantal dagen Speel Sportief Zomer. Tijdens Speel Sportief Zomer kunnen kinderen meedoen met allerlei verschillende sporten en spellen. Er is voor elke leeftijd wat te beleven. Ga jij samen voetballen of speel je mee met jenga?

Lees meer

Uitdagende waterpoloclinic van De Snippen in het Amstelbad

Op dinsdagavond 7 augustus stond een waterpoloclinic op het programma voor de OJA groep. De OJA groep staat voor Ouder-Amstelse Jongeren Actief en is voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking of autisme. De groep is opgezet om elkaar te ontmoeten en samen te bewegen. In samenwerking met zwemvereniging De Snippen, het Amstelbad en stichting Coherente was deze clinic georganiseerd.

Lees meer

Veel pret met water

In de eerste week van de zomervakantie stond ook de eerste editie van Speel Sportief Zomer op het programma. Op dinsdag 24 juli konden kinderen op het Dorpsplein in Duivendrecht meedoen met allemaal sporten en spellen.

Lees meer