Groep 3 tot en met 5 van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool hebben een clinic breackdance gehad. Dansschool DCF kwam de gymles overnemen en ging met de leerlingen aan de slag met de moves. De les begon meteen met een warming-up op muziek. De muziek is vervolgens niet meer uitgegaan en de kinderen leerden verschillende stapjes en trucs. De les werd afgesloten met een gezamenlijke choreografie. 

Gedurende het schooljaar krijgen leerlingen van de basisscholen clinics van lokale verenigingen om kennis te maken met de verschillende sporten in de buurt. De coördinator combinatiefunctionaris bij stichting Coherente organiseert deze clinics.

Wil je elke week breakdancen? Dansschool DCF heeft elke vrijdag breackdance voor kinderen van 8+ onder begeleiding van Boy. Dit is van 17.15-18.15 uur. Ook is er op de woensdagmiddag van 13.00-14.00 hiphop voor kinderen vanaf 9 jaar, gegeven door Vénise. Voor het hele rooster met meer dan 34 danslessen per week of voor een proefles bij DCF kijk je op www.dcfouderkerk.nl.