Volleybal Vereniging Ouderkerk en stichting Coherente organiseren dit jaar voor de vijfde keer het schoolvolleybaltoernooi in Ouderkerk aan de Amstel. Het schoolvolleybal is inmiddels een vast terugkerend evenement waar de leerlingen van de basisscholen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool naar uit kijken. De volleybalweken zijn begin oktober gestart. Tijdens de gymles kwam de volleybalvereniging langs om de leerlingen een training te geven. Tijdens de training gingen ze aan de slag met de volleybaltechnieken. Er werd geoefend met boven- en onderhands spelen. Ook het serveren werd uitgebreid geoefend. Aan het eind van de training werden er wedstrijdjes gespeeld waarbij ze de regels aangeleerd kregen voor het toernooi.  

Woensdagochtend 30 oktober trapten de leerlingen van groep 8 af met het eerste schoolvolleybaltoernooi van dit schooljaar. Een aantal vroege vogels stonden al om 8.00 uur klaar in de Bindelwijk. Na de warming-up speelden ze in hun poule tegen alle teams. Vanaf het begin was het niveau hoog. Er werd goed overgespeeld. Ook werd er op de meeste velden gesmasht. Na de voorrondes was het tijd voor een korte pauze. Vervolgens speelden alle teams nog een keer en werden de kwartfinales gespeeld. In de kwart finale speelde Volley VSCO, Vliegende frikandellen, Kaasballetjes, Snelle Alpaca’s en de Biggitje big van de  Amstelschool, Ajax wint champions leauge en The Fireballs van de Jan Hekmanschool en de Knalknetters van het Kofschip. Uiteindelijk wonnen de vliegende frikandellen de finale. 

De volgende dag was het de beurt aan de leerlingen van groep 6 en 7. In de ochtend was eerst groep 7 aan de beurt. Vanaf de start van het toernooi werd er enthousiast gespeeld en moedigden de kinderen in het team elkaar aan. Tijdens de pauze vertelde Kirolos van groef 7 dat hij dit jaar de smash al veel beter kan dan vorige jaar. Quinty vertelde dat zijn team net een wedstrijd met 19 punten had gewonnen dus hoopt naar de finale te gaan.  

In de finale waren alle scholen vertegenwoordigd. Voor de derde plek speelde de Nietsnutten van het Kofschip tegen Fladder flub van de Jan Hekmanschool. Daarnaast werd voor plek een en twee gespeeld door VSCO girls van de Jan Hekmanschool tegen de Flying balls van de Amstelschool. De wisselbeker ging na een spannende finale waarbij veel punten werden gescoord mee naar de Jan Hekmanschool.  

Aan het einde van de ochtend kwam groep 6 richting de Bindelwijk. Ook bij deze leerlingen zat de sfeer er goed in. Alle leerlingen deden onwijs hun best en hadden plezier met elkaar. In de finale waren er vooral veel teams met groene schoolshirtjes van de Jan Hekmanschool. Ook speelde er een oranje team in de finale. Dit waren de Kangeroes van de Amstelschool. Het ging er fanatiek aan toe en er was een puntenverschil van twee bij het eindsignaal. Na het spelen van de finales was het tijd voor de afsluiting en tevens ook de prijsuitreiking. De leerlingen van de Amstelschool namen trots de wisselbeker mee naar huis. Deze zal een mooie plek krijgen in de klas.  

De leerlingen van groep 4 en 5 hebben begin volgende jaar hun volleybaltoernooi. Wil jij wekelijks volleyballen? Kom op woensdag- of vrijdagavond naar de Bindelwijk en doe een proeftraining mee. Voor meer informatie over de trainingen kan je bellen naar: 06-37424676.