Kalender Nationale Sportweek Ouder-Amstel

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Het bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Door de coronacrisis staan we nu nóg meer dan normaal voor de uitdaging om de sport overeind te houden, want uit onderzoek blijkt dat veel mensen minder zijn gaan sporten. Tijdens NOC*NSF Nationale Sportweek van vrijdag 18 september tot en met zondag 27 september openen we het sportseizoen en geven we de sport een hoognodige impuls. Gezamenlijk gaan we er in Ouder-Amstel een mooie week van maken. Sport doet iets met je!

Online openingsdans Nationale Sportweek
Dansschool DCF opent vrijdag 18 september om 12 uur de Nationale sportweek met een online openingsdans. Online kan je dat volgen vanuit de woonkamer, tuin of je slaapkamer.

Kookworkshop: zelf gezonde borrelhapjes maken

Stichting Coherente organiseert in samenwerking met De Cuisine een kookworkshop gezonde borrelhapjes maken. De workshop is op zondag 20 september van 14.00-15.00 uur in het Dienstencentrum. Iedereen kan meedoen aan de workshop. Ouders met kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Iedereen heeft een eigen tafel en maakt onder begeleiding een aantal gezonde borrelhapjes. Na de workshop kan je de hapjes opeten of in een zelf meegebracht bakje mee naar huis nemen. De activiteiten is in het Dienstencentrum in Ouderkerk aan de Amstel (Diederick van Haarlemstraat 3). De kosten voor deze activiteiten zijn €1,- per persoon.

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht i.v.m. Corona-maatregelen. Aanmelden kan door naam, telefoonnummer en activiteit te mailen naar J.Goudsmit@coherente.nl, Whatsapp naar 06-38431807 of bellen naar 020-4963673.

Samen buiten bewegen in de beweegtuin in Ouderkerk aan de Amstel

Op maandag 21 september van 10.00-11.00 uur kan je meedoen aan de beweegtuin bij de beweegtoestellen aan de Rembrandt van Rijnweg en op maandag 21 september van 11.30-12.30 uur in de tuin van de Drieburg. De beweegtuin is voor senioren. De oefeningen worden aangepast aan uw niveau.
De les begint met een gezamenlijke warming-up. De spieren worden losgemaakt en er wordt aan de conditie gewerkt. Nadat u warm bent gaan we aan de slag met spelvormen en traint u balans en coördinatie door middel van loop- en evenwichtsoefeningen. De training wordt gezamenlijk afgesloten met een cooling-down. Onder begeleiding buiten bewegen is genieten.
Aanmelden voor deze activiteit is verplicht i.v.m. Corona-maatregelen. De activiteit kost 1 euro. Aanmelden kan door naam, telefoonnummer en activiteit te mailen naar J.Goudsmit@coherente.nl, Whatsapp naar 06-38431807 of bellen naar 020-4963673.

Samen wandelen met de rollator en/of je rollator laten checken

Op maandag 21 september om 14.00 uur is een rollatorwandeling vanaf het Dienstencentrum. Vervolgens kan je van 14.30-15.30 uur u rollator laten checken in het Dienstencentrum.
U kunt een lange of korte rollatorwandeling maken, onder begeleiding van de vrijwilligers van de rollatorwandelgroep. Na afloop is er een drankje, gezonde versnapering en een aandenken. Tussen 14.30-15.30 uur kunt u terecht voor  een rollator apk: handige vrijwilligers kunnen kleine reparaties uitvoeren aan uw rollator.
Aanmelden voor deze activiteit is verplicht i.v.m. Corona-maatregelen. Deze activiteit kost 1 euro. Aanmelden kan door naam, telefoonnummer en activiteit te mailen naar J.Goudsmit@coherente.nl, Whatsapp naar 06-38431807 of bellen naar 020-4963673. 

Samen buiten bewegen in de beweegtuin in Duivendrecht
Op woensdag 23 september kunt u meedoen met de beweegtuin in Duivendrecht. Van 9.30-10.30 uur is er een les op het grasveld aan de balkonkant van Azaleahof en van 11.30-12.30 uur op het grasveld voor de flat Mercurius.
De les begint met een gezamenlijke warming-up. De spieren worden losgemaakt en er wordt aan de conditie gewerkt. Nadat u warm bent gaan we aan de slag met spelvormen en traint u balans en coördinatie door middel van loop- en evenwichtsoefeningen. De training wordt gezamenlijk afgesloten met een cooling-down. De beweegactiviteit is voor iedereen toegankelijk. De oefeningen worden aangepast aan uw niveau. Onder begeleiding buiten bewegen is genieten.

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht i.v.m. Corona-maatregelen. De activiteit kost 1 euro. Aanmelden kan door naam, telefoonnummer en activiteit te mailen naar J.Goudsmit@coherente.nl, appen naar 06-38431807 of bellen naar 020-4963673.

Bootcamp voor tieners en volwassenen

Op donderdag 24 september is het tijd om te gaan bootcampen. Tieners kunnen van 17.45-18.45 uur meedoen met een training en voor volwassenen is er een les van 19.00-20.00 uur. De les start bij de ingang van de Jan Hekmanschool en is bij goed weer buiten. Bij slecht weer is de les in de gymzaal van de Jan Hekmanschool.
Bootcamp kan iedereen op zijn niveau doen. Een bootcamptraining bestaat uit een combinatie van verschillende krachtoefeningen op basis van lichaamsgewicht. Daarbij maak je ook gebruik van de omgeving zoals bankjes, trapjes, heuvels enzovoort. Doe een lesje mee en geniet van het bewegen in de buitenlucht.

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht i.v.m. Corona-maatregelen. Deze activiteit kost 1 euro. Aanmelden kan door naam, telefoonnummer en activiteit te mailen naar J.Goudsmit@coherente.nl, appen naar 06-38431807 of bellen naar 020-4963673.

Be-active night 15+ zaalvoetbal voor jongeren

Op vrijdag 25 september is er van 21.15-22.15 uur in Sporthal de Bindelwijk voor jongeren 15+ zaalvoetbal. Op zaterdag 26 september van 19.00-21.00 uur is er zaalvoetbal in het Dorpshuis in Duivendrecht. Tijdens de be-active night kan je meedoen met verschillende potjes zaalvoetbal. Er wordt gespeeld en op de achtergrond staat muziek aan. Ben jij actief in de avond? Speel mee!

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht i.v.m. Corona-maatregelen. Deze activiteit kost 1 euro. Aanmelden kan door naam, telefoonnummer en activiteit te mailen naar J.Goudsmit@coherente.nl, Whatsapp naar 06-38431807 of bellen naar 020-4963673.

Wandel of ga een stukje rennen met de lunch

Op vrijdag 25 september staat vitaliteit op de werkvloer centraal. Wij moedigen iedereen aan om deze vrijdag tussen 11.30-13.30 uur even naar buiten te gaan om te wandelen of hardlopen en een frisse neus te halen. Wandel of ren zelfstandig een rondje en kom onderweg of bij de finish langs bij onze fruitkraam voor een stukje fruit. Het fruit wordt gesponsord door Plus Wagner in Duivendrecht en Plus Vreeswijk in Ouderkerk aan de Amstel. U kunt een stukje fruit halen tussen 11.30-13.30 uur op het Dorpsplein in Duivendrecht en naast de Plus in Ouderkerk aan de Amstel.

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht i.v.m. coronamaatregelen. Deze activiteit is gratis. Aanmelden kan door naam, telefoonnummer en activiteit te mailen naar J.Goudsmit@coherente.nl, Whatsapp naar 06-38431807 of bellen naar 020-4963673.

Waterpolo-instuif voor leerlingen van groep 6 t/m 8 

Op zaterdag 26 september organiseert De Snippen een waterpolo-instuif voor leerlingen uit groep 6 t/m 8. De instuif is in zwembad de Meerkamp in Amstelveen van 19.30-20.30 uur. Tijdens de instuif maken de kinderen door middel van spelletjes, oefeningen en partijtjes kennis met waterpolo. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de instuif en mogen daarna drie keer gratis meetrainen. Je moet zelf een zwembroek/badpak en handdoek meenemen.

Aanmelden voor de instuif is verplicht en kan door te mailen naar dickschwegler@hotmail.com.