Vanaf de Nationale Sportweek tot 1 november 2023 staat sport en bewegen centraal in Ouder-Amstel. Sporten en bewegen is gezond voor iedereen, van jong tot ouder. Om kinderen te helpen kiezen bij een sport die zij leuk vinden, is er een speciale actie met gratis proeftrainingen bij sportclubs in de buurt. Daarnaast hebben we vier nieuwe jonge sportambassadeurs die lid zijn van een lokale sportclub. Zij helpen sport en bewegen te promoten in de gemeente. De komende weken stellen zij zich één voor één voor en waarom sporten zo leuk en goed is.

Onze tweede sportambassadeur is Femke.

Sportambassadeur Femke

 

Stel je zelf eens voor.
“Ik ben Femke van Schaik en ik ben 10 jaar. Ik woon in Ouderkerk aan de  Amstel en ik zit in groep 7 op Het Kofschip.

Welke sport doe je?
“Ik zit op: hiphop, ballet, piano en badminton.”

Waarom heb je voor deze sport gekozen?
“In de klas werden er flyers uitgedeeld voor de clinic badminton. En ik wou het wel eens uitproberen en toen heb ik een proefles gedaan en het was aan het begin wel moeilijk en de tweede keer ook. Maar als je er een paar weken op zit, word je er steeds beter in. En hoe beter je wordt hoe leuker het is. En het zijn ook super aardige mensen die je kunnen helpen en dingen leren. En nu kan ik het best wel goed.”

Wat vind je zo leuk aan deze sport?
“Ik vind badminton leuk omdat ik er veel zelfvertrouwen door krijg. In het begin kon ik eigenlijk helemaal niks. Maar doordat ik ga oefenen en oefenen word je steeds beter en doordat je steeds beter wordt en je steeds meer dingen kunt, wordt het echt leuk. Ik kan nu ook wedstrijdjes spelen. De mensen en de groep kinderen zijn allemaal heel aardig, geduldig en daardoor word ik een stuk vrolijker en ga ik heel graag naar de les.”

Wie is jouw sportheld/idool?
“Ik vind Femke Bol heel goed. Ze kan echt heel hard rennen. En dat ze dezelfde naam als ik heb, vind ik heel leuk😊.”

Wat is jouw sportdroom?
“Ik wil wel graag kampioen en topsporter worden van badminton of van een andere sport omdat ik het leuk vind om beroemd te zijn en om fit te blijven. En het zou ook super leuk zijn als wat vrienden of vriendinnen meedoen want dan wordt het juist gezellig en hoe gezelliger hoe beter.”

Wat zou je tegen kinderen willen zeggen die nog niet sporten?
“Probeer eens wat uit. Als je wat leuks ziet bijvoorbeeld badminton, probeer het een keer en misschien vind je het wel leuk of niet. Maar ik geef je een tip: blijf bewegen want dat is goed voor je gezondheid en het is ook gewoon super leuk.”

Waarom ben jij sportambassadeur geworden? En wat ga je doen?
“Ik ben sportambassadeur geworden omdat ik altijd enthousiast binnen kom en gelijk begin met de shuttle hoog houden. En ik denk dat veel meer kinderen, als ze het een keer proberen badminton een leuke sport zullen vinden. En als je nog geen sport hebt, kom dan zeker een proefles volgen bij badminton in de Bindelwijk op maandagavond 19.00 uur. Dan zie ik je daar en leer ik je hoe je moet smashen!!!”

 

Kies je sport!
Alle leerlingen van de basisscholen in Ouder-Amstel hebben voor of in de Nationale Sportweek een sportkaart ontvangen. Voor elke proeftraining bij een sportclub verdienen zij een sticker voor op de sportkaart. Is de sportkaart vol dan maken zij kans op een van de leuke prijzen. De actie loopt tot 1 november 2023. Meer informatie staat op www.sportiefouder-amstel.nl

Geen sportkaart ontvangen? Haal er eentje op in het gemeentehuis of Dorpshuis in Duivendrecht.

sportkaart