Jong en oud vermaakt zich op het Dorpsplein  

Vanaf 10.00 uur stroomde op dinsdag 20 augustus het Dorpsplein in Duivendrecht vol. Veel kinderen kwamen met hun ouders langs bij Speel Sportief, die deze keer buiten werd gehouden. Gedurende de ochtend konden kinderen veel verschillende sporten en spellen doen. Het gehele plein stond vol. Op matjes speelde kinderen met elkaar vier op een rij XL, Jenga en Memory. Aan de andere kant van het plein vlogen de ballen en shuttles heen en weer. Verschillende kinderen speelden tegen elkaar met de rackets en ballen. Voor de kinderen was er een extraatje. Zij konden zich namelijk professioneel laten schminken door Helen. In de loop van de ochtend zag je steeds meer gezichten in vrolijke kleuren. Er liepen tijgers, unicorns, vlinders en dolfijnen rond. Nadat Helen de kinderen had geschminkt en hun gezicht in de spiegel liet zien, zag je de kinderen glunderen. Iedereen zag er prachtig uit. Naast sport en spel was er ook een creatieve tafel. Hier maakten de kinderen de mooiste tekeningen op zilver en goud papier. Daarnaast werd er ook nog veel gesprongen op de springbaan die op het plein lag. Er werden wedstrijdjes gedaan op handen en voeten en wie het hoogste kon springen.

 

Sport en spel in het Amstelbad  

Afgelopen donderdag 22 augustus was er ook een editie van Speel Sportief in het Amstelbad. Kinderen konden op het grasveld meedoen met de sporten en spellen. De circusonderdelen waren erg populair. Hier speelden kinderen met bordjes, diabolo, stokjes en doekjes. Een beetje oefenen zorgde al voor mooie trucjes. Ook de balsporten, waaronder voetbal, werd veel gespeeld. De kinderen daagden hun ouders uit voor een potje. Hierdoor was jong en oud aan het bewegen op het veld. 

 

Blijf op de hoogte!  

Inmiddels is de zomervakantie afgelopen en zijn alle zomeractiviteiten geweest. Stichting Coherente kijkt terug op geslaagde activiteiten waaraan veel kinderen hebben deelgenomen. Wil jij op de hoogte blijven van het aanbod aan activiteiten? Meld je aan voor de kwartaal nieuwsbrief via de volgende link: https://coherente.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=ZfqBVQowly&l=wkkvdgxduu