De leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Duivendrecht speelden op dinsdag 5 februari een basketbaltoernooi tegen elkaar. Het toernooi startte na de grote pauze. De leerlingen druppelden gespannen binnen. Maar ze hadden er zin in en waren onwijs benieuwd wat er allemaal ging gebeuren. De teams waren verdeeld over twee poules en de eerste wedstrijd was tegen een team van hun eigen school. Dit voelde vertrouwd en zo kon elke school de spanning er af spelen. Na de eerste wedstrijden begonnen de wedstrijden tegen de andere school. Er werd fanatiek gespeeld op beide velden. Daarnaast deden alle teams onwijs hun best om goed over te spelen. Dit werd goed zichtbaar tijdens de wedstrijden en de bal vloog het veld over. Vanuit alle hoeken van de zaal werd er gescoord.

In poule 2 waren het spannende wedstrijden. De teams waren onwijs aan elkaar gewaagd en de scores lagen elke wedstrijd dicht bij elkaar. Niet alleen op het veld waren ze fanatiek, ook op de tribune. De leerlingen van de A. Bekemaschool hadden een mooie spandoek gemaakt om alle leerlingen uit hun klas aan te moedigen. Vanaf de tribune werd er gejuicht en aangemoedigd.

De leerlingen hadden veel plezier tijdens het toernooi en onderling waren de scholen sportief naar elkaar toe. Na de poulewedstrijden was het tijd voor de finale. Deze werd gespeeld door A. Bekemaschool team 1 tegen Grote Beer team 4. Tijdens de finale werd veel gescoord, uiteindelijk won A. Bekemaschool team 1 van het team van de Grote Beer. Het toernooi werd afgesloten met een groot applaus voor de leerlingen zelf, iedereen had zich onwijs sportief ingezet. Daarna was er applaus voor de gymleerkrachten van de beide scholen en voor stichting Coherente voor de organisatie van het toernooi.