Afgelopen maandag hadden alle leerlingen van groep 3 tot en met 6 van de Jan Hekmanschool een freerunclinic tijdens hun reguliere gymles. De clinic werd gegeven door de combinatiefunctionaris van sv IVO en tevens ook de coördinator combinatiefunctionarissen sport en cultuur Ouder-Amstel. Het was een uitdagende les die begon met een grappig warming-up. Na de warming-up werden er oefeningen gedaan om zo hoog mogelijk te springen. Daarna werd er gestart met drie onderdelen. Een onderdeel was een uitgebreid freerunparcour met verschillende obstakels. Het tweede onderdeel was een spannende opdracht met rollen. Eerst sprongen te kinderen vanuit het wandrek naar beneden om vervolgens een rol te maken op de dikke mat. Ook werden er bij dit onderdeel verschillende rollen geoefend. Bij het laatste onderdeel werd er gesprongen over obstakels heen en via de muur. De kinderen hadden veel plezier en het was een ontzettend leuke les.

20151012_141241_resized

Aanstaande donderdag 15 oktober krijgen de leerlingen van groep 3 tot en met 6 van de Amstelschool de freerunclinic. De clinic voor de leerlingen van het Kofschip vind plaats na de herfstvakantie.

Kinderen die het leuk vinden om aan de slag te gaan met freerunnen kunnen vijf lessen in de Bindelwijk volgen. Tijdens deze lessen wordt er eens stap verder gegaan dan tijdens de clinic en gaan de kinderen aan de slag met salto’s en echte freerunparcours. Meer informatie over de lessen freerunnen via https://coherente.nl/cursussen/jeugd/freerunning.

20151012_092632_resized