Afgelopen week waren er twee sportieve ochtenden voor de bovenbouw leerlingen van de scholen in Ouderkerk aan de Amstel. Op dinsdag 28 juni kwamen alle leerlingen van groep 5 en 6 van de Amstelschool en het Kofschip naar de Ouderkerkerplas voor hun sportdag. Toen alle kinderen bij de plas waren aangekomen begon de gezamenlijke warming-up. Nadat iedereen goed warm en ook wakker was begonnen de groepen aan de verschillende activiteiten. Aan het sporttoernooi was het thema outdoor ‘’leger’’ gekoppeld. Een van de spellen was zeeslag. Er hing een heel groot zeil tussen de bomen. Aan beide kanten van het zeil stond een team. Met natte sponzen werd er zeeslag gespeeld. Dit was erg leuk en de teams waren ook nog eens heel tactisch bezig. Naast zeeslag was er een geblinddoekt parcour en een obstakel run. Bij de obstakel run klommen de kinderen over de hooiballen van Boer Kees en kropen onder een leger net door. Ook gingen de kinderen de plas op met vlotten dit was alles onder begeleiding van vele top vrijwilligers en hulpouders een groot succes. Wat was dit leuk en het was ook wel erg leuk om elkaar nat te spatten. Naast sportieve activiteiten was er ook nog een leerzame activiteit. David van de marechaussee vertelde de kinderen over zijn werk en liet de kinderen zien hoe je handboeien om doet. De kinderen waren erg onder de indruk en hadden allemaal vragen over zijn werk. Bij elke activiteit konden de kinderen munten verdienen. Het team met de meeste punten kreeg de titel winnaar van het scholensporttoernooi.

beatit3

Op woensdag 29 juni was het tijd voor de groepen 7 en 8 van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool voor een sportieve ochtend bij de Ouderkerkplas. Ook deze teams hadden de opdracht bij alle activiteiten zoveel mogelijk munten te verzamelen. Het geblinddoekt parcour was een groot succes woensdag. De leerlingen dachten heel slim na en het parcour werd razend snel afgelegd. De leerlingen van groep 7 en 8 waren ook heerlijk op het gras aan het trefballen en voetballen.

beat2

Het buitensporttoernooi is mogelijk gemaakt door stichting Coherente. Vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben de gehele sportdag voor alle leerlingen georganiseerd. Het was ontzettend leuk dat alle scholen samen kwamen bij de plas voor een sportieve ochtend.

Beide dagen was Gewoon Geluk open gegaan om alle vrijwilligers, ouders en leerkrachten te voorzien van warme dranken. Dit was heel erg fijn aangezien het niet heel koud was maar het best wel waaiden. De Plus in Ouderkerk aan de Amstel had voor alle kinderen een pakje drinken met een zakje chips verzorgd. Na een sportieve ochtend was dit smullen! Splinter Ford en Watersportvereniging Ouderkerkerplas hebben beide ook hun bijdrage geleverd aan dit sporttoernooi, bedankt.

Beat IT1