Op woensdag 11 april aanstaande, 9.30 uur, is de kick-off van OldStars – walking football – bij SVO.

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen voetballen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact niet toegestaan. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop!

Twee OldStars-teams uit Aalsmeer en Zuidoost United zullen een demonstratie geven. Tevens zal Bart Logchies namens de KNVB en Johan Annema vanuit de landelijke organisatie OldStars een toelichting geven.

Inmiddels bieden bijna 180 amateurverenigingen in Nederland OldStars walking football aan en sv Ouderkerk wil hier graag bij aansluiten. We hopen dan ook op een grote opkomst en dat er voldoende belangstelling is om ook bij SVO met OldStars te starten!