Afgelopen weken hebben alle leerlingen van groep 1-2 van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool kennis gemaakt met stoeien. Tijdens de gymles kwam een stoei-docent van Fit en Soul aan de Amstel langs. De leerlingen begonnen met een gezamenlijke warming-up in spelvorm. Zowel de benen als de armen kwamen aan bod in de warming-up. Na de warming-up werden de regels uitgelegd. De leerlingen luisterden goed en daarom konden ze snel starten met de eerste oefening.

In tweetallen gingen de leerlingen als eerst aan de slag met ‘de schildpad’. Een leerling was een schildpad en de andere moest de ander omrollen. Een aantal leerlingen konden goed als schildpad blijven zitten en waren haast niet om te rollen. Na deze oefening gingen de kinderen aan de slag met ‘het rugzakje’. Ontsnappen uit het rugzakje was de uitdaging. Er werd fanatiek gestoeid op de matjes. Zowel de schildpad als het rugzakje werden goed uitgevoerd door alle leerlingen, daarna had de docent nog twee moeilijke oefeningen voor de groepen. De kinderen hebben onwijs goed gestoeid en vooral veel plezier gehad. Deze clinic was georganiseerd door stichting Coherente in samenwerking met Fit en Soul aan de Amstel en de scholen.

Voor de kinderen die graag elke week gaan stoeien is er nu een proeflesreeks bij Fit en Soul aan de Amstel. Op www.fitandsoul.nl staat meer informatie over de proeflesserie.