Woensdag 29 november vond de eerste SMASHBALL OPEN plaats. In totaal hadden zich 20 teams aangemeld. Een zeer goede opkomst, vindt de organisatie die bestaat uit Volleybal Vereniging Ouderkerk en stichting Coherente. Ruim 40 kinderen waren van 13:00-15:00 uur geconcentreerd  en zeer actief bezig met het spelletje. De bedoeling van smashbal is om de bal zo te smashen dat de tegenpartij de bal niet kan vangen. De bal mag eerst stuiteren alvorens je hem vangt. Je speelt in een team van twee. De kinderen probeerden de bal hard of tactisch te smashen om te scoren maar er werd van alles aan gedaan om dat te voorkomen. De kinderen renden en doken door het veld om elke bal te vangen.

Smashball is een onderdeel van volleybal. Je kunt het integreren in de volleyballessen, maar er is ook aparte smashballcompetitie. Tijdens de gymlessen hebben de kinderen van groep 7 en 8 hier al kennis mee kunnen maken en dat hebben we afgesloten met het eerste Smashball Open. Aan dit naschoolse toernooi deden leerlingen mee van de drie Ouderkerse basisscholen. Er waren een aantal gemixte teams. Deze kinderen hadden een vriendje of vriendinnetje van een andere school gevraagd om amen mee te doen.

In de finale stonden 2 teams van groep 8 van het Kofschip tegenover elkaar. Mister Noedels (Floris en Mike-Martijn) tegen Benthe en Loek. Benthe, die ook op volleybal zit, kon de ballen hard naar de hoeken smashen en de tactische ballen van Loek waren niet te houden. Loek en Benthe van het Kofschip mogen zich de eerste winnaar van het eerste Smashball Open noemen en mogen samen naar het provinciale kampioenschappen.

Geen genoeg van smashball kunnen krijgen? In de maand februari kun je meedoen aan de naschoolse activiteit smashbal. Tijdens deze activiteit kan je drie lessen smashbal volgen. Deze lessen worden gegeven op vrijdag van 17:00-18:00 en zijn bestemd voor de kinderen van groep 6 tot en met 8. Er is les op vrijdag 2, 9 en 13 februari. De kosten zijn €7,50 voor 3 lessen. Wil je hier aan mee doen, geef je dan op via www.coherente.nl/jeugd.