Afgelopen weken hebben alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de Ouderkerkse basisscholen: het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool tijdens hun gymles geturnd. Stichting Coherente had in samenwerking met sportvereniging IVO de een turnclinic georganiseerd.

Turntrainer Kick had een uitdagend programma voor de leerlingen. Ze begonnen met een warming-up op de Airtrack baan. Deze lange baan veert omhoog waardoor het ontzettend leuk is om er op te rennen en springen. De leerlingen kregen allerlei opdrachten op de baan zoals achteruit rennen, skisprongen, draaisprongen en tegelijk springen. Na een aantal baantjes over de baan rennen en springen kleurden de meeste wangen al licht rood. Dit was intensiever dan de leerlingen dachten.

Na de warming-up werden er groepen gemaakt. Bij de uitgezette onderdelen gingen de leerlingen aan de slag met de opbouw van de salto. Vanaf een rol voorover werd er steeds hoger gesprongen en dit is uitgebreid tot een salto. In het begin was het lastig om over de kop te gaan. Na een aantal rollen voorover ging het steeds makkelijker en begonnen de leerlingen ook hoger te springen waardoor het weer makkelijker werd.

In Ouderkerk aan de Amstel kunnen leerlingen terrecht om elke weer te turnen bij sv IVO. Voor meer informatie kijk op www.sv-ivo.nl.