Het Fonds Gehandicaptensport heeft een voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels. Alle leerlingen van groep 7 van de drie Ouderkerkse basisscholen hebben door dit project kennis gemaakt met het leven en sporten met een handicap. Het project bestond uit een theoriegedeelte in de klas, daarna gingen de kinderen naar de gymzaal voor het praktijkgedeelte.

De clinic (S)Cool on Wheels is gesponsord door Stichting Onderwijs Steunfonds. Stichting Coherente heeft samen met Fonds Gehandicaptensport en de basisscholen deze clinic georganiseerd.

De clinic van de Amstelschool was op donderdag 18 mei, de leerlingen van de Jan Hekmanschool hebben de clinic op vrijdag 2 juni gehad. Op maandag 26 juni krijgen de leerlingen van het Kofschip de clinic

In het eerste deel van de clinic werd gepraat over een beperking. De docent van (S)Cool on Wheels heeft ook een beperking. Hierdoor konden de leerlingen zich goed inleven. Naast het praten over een handicap liet de docent verschillende filmpjes zien.

Na de theorie was het tijd voor de praktijk. De leerlingen waren erg benieuwd hoe het zou zijn om te sporten met een beperking. In de gymzaal hebben alle leerlingen ervaren hoe het is om in een rolstoel te sporten. Er werden verschillende oefeningen gedaan van estafette tot de andere rolstoel vooruit trekken met je eigen rolstoel. De les werd afgesloten met een potje rolstoelbasketbal. Dit was ontzettend leuk en vooral eens anders dan normaal basketbal. De clinic heeft de leerlingen bewust gemaakt van hoe het is om een handicap te hebben en laten zien dat mensen met een handicap ook kunnen sporten.