Clinic zeilen op de Ouderkerkerplas

Wil jij een keer zelf een boot besturen? Doe mee aan de gratis clinic optimistzeilen en je gaat ontdekken hoe het is om zelf te zeilen op de Ouderkerkerplas. Watersport Vereniging Ouderkerkerplas en stichting Coherente organiseren samen deze superleuke activiteit op het water, op de zondagen 16 en 23 april. Op beide data is er een clinic in de ochtend, van 10.00 tot 12.00 uur, en een in de middag, van 13.00 tot 15.00 uur.

Tijdens deze kennismaking met optimistzeilen ga je zelf de boot op- en aftuigen, knopen leggen, zeilen en vooral samen veel plezier maken op de plas!

De clinicis voor kinderen vanaf 8 jaar die in het bezit zijn van één of meerdere zwemdiploma’s. De activiteit wordt begeleid door ervaren instructeurs van de watersportvereniging. Dit wil je niet missen. Er is beperkt plek op de clinics. Meld je voor de clinics snel aan via https://coherente.nl/cursus-jeugd. Voor meer informatie of vragen mail naar J.Goudsmit@Coherente.nl of bel 020-4963673.

De Amstelcup

Om de opening van het watersportseizoen 2017 te vieren organiseert de Watersport Vereniging Ouderkerkerplas echte zeilwedstrijden op de Amstel ter hoogte van Loetje aan de Amstel. Er zal in verschillende klassen gestreden worden om deze  ‘Amstelcup’: een Dames- en een Herenklasse in de laser, en de  belangrijkste klasse, de Optimisten (kids tussen 8 en 14 jaar oud). Het startschot voor de wedstrijden zal op zaterdag 15 april om 10:30 gegeven worden. Na afloop zullen de prijzen uitgereikt worden (omstreeks 15:30) door de Burgemeester van gemeente Ouder-Amstel. De wedstrijden zijn voor publiek bij te wonen op de Amstelzijde op het openbare stuk tussen de terrassen, of vanaf het water.