Een groep jongeren, genaamd O’JA: Ouder-Amstelse Jongeren Actief gaat elke maand met elkaar op pad om kennis te maken met een sport. De O’JA groep is opgericht door stichting Coherente in samenwerking met Cindy, één van de jongeren. De groep is voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. De eerste twee keer is de groep gaan bowlen bij Borchland. Inmiddels bestaat de groep uit zes jongeren en zijn ze vorige week met elkaar gaan sporten bij Fit en Soul aan de Amstel.

De jongeren kregen een training weerbaarheid en spel. De training begon met een korte warming-up. De benen en armen werden warm gedraaid en daarna was het tijd om een aantal stoot technieken te leren. Stap voor stap leerde de jongeren de techniek aan. Daarna werd er geoefend op stootkussens en op de trainer. Nadat het recht naar voren stoten goed ging is het stoten met een hoek geoefend, wat weer een hele andere beweging was.

Toen de groep beide stoten geoefend had was het tijd om even alle energie eruit te gooien. Om de beurt mochten de jongeren even los gaan tegen de boksbal. Daarna stond de traptechniek op het programma, waarbij de jongeren hoog in de lucht moesten kicken. Het trappen ging al snel goed waardoor de jongeren meteen tegen de boksbal mochten oefenen. Het laatste deel van de training zijn er stabiliteitsoefeningen gedaan. Uiteindelijk gingen alle jongeren met rode wangen van hun goede inzet naar huis.

Donderdag 8 februari gaat de groep nog een keer naar Fit en Soul voor een training. In maart zullen wij weer een andere sport gaan uitproberen. Wil jij zelf of ken jij iemand die geïnteresseerd is om ook bij O’JA aan te sluiten? Neem contact op met Lesley Zeinstra via stichting Coherente: 020-4963673.