Op vrijdag 21 april waren alweer de derde Koningsspelen in Ouderkerk aan de Amstel. Ruim 1000 leerlingen van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool kwamen ’s ochtends naar de velden van sv Ouderkerk en het Amstelbad. In alle vroegte verzamelde de leerlingen zich bij de leerkracht. Voor elke leeftijdsgroep stonden er leuke, uitdagende, sportieve en culturele activiteiten op het programma. Veel lokale organisaties verzorgden één of meerdere onderdelen. De leerkrachten en hulpouders zorgden voor begeleiding.

De jongste leerlingen van groep één tot en met vier gingen langs vier velden met elk wat anders te beleven. Er was een veld waar ze lekker met elkaar gingen stoeien onder begeleiding van Fit en Soul aan de Amstel. Op een ander veld gingen de leerlingen springen en als dieren over de springbanen. Dit werd verzorgd door sv IVO. Na een aantal keer heen en weer springen en rennen werd het best vermoeiend en was het tijd voor de pauze. De kinderen genoten niet alleen van hun eigen pauze hap, maar ook van het gesponsorde zakje chips van de Plus. Na de pauze stonden nog twee velden op het programma. Op het ene veld belandde de kinderen in het circus waar ze over een koord konden lopen, balanceren op een bal en acrobatische kunstjes konden doen. Ook maakte zij op dit veld kennis met Nigeriaanse cultuur door muziek te maken. Op het laatste veld kregen de kinderen eerst een yoga clinic en daarna gingen zij los op de muziek met Ingeborg van DCF Ouderkerk.

De groepen vijf en zes hadden hun Koningsspelen bij het Amstelbad. De kinderen hebben daar van alles gedaan zoals midgetgolf, slacklinen, tafeltennis, estafette en dansen. VVO verzorgde een beachvolleybal clinic, WVOP deed een race zeilboot optuigen en het Muziekcollectief verzorgde een muzikale activiteit.

Ook de leerlingen van groep zeven en acht waren al vroeg in de ochtend enthousiast en geconcentreerd bezig met lacrosse, hockey, trefbal en bumperbal. Ook het muzikale talent kwam omhoog tijdens het onderdeel karaoke, verzorgd door het Muziekcollectief. Het hoogtepunt van de activiteiten voor de leerlingen van groep zeven en acht was het bumperbal. Hierbij zaten alle kinderen in een soort grote strandbal en alleen hun voeten staken er onder uit om te kunnen rennen. Terwijl de kinderen in deze grote ballen zaten, speelde zij een potje voetbal en konden ze elkaar omver botsen.

Het zonnetje werd een beetje gemist, maar gelukkig bleef het droog. De sfeer was supergoed en ontspannen. Alle groepen oefenden ook voor de grote finale: nadat Wethouder Rineke Korrel (sport) had afgeteld, werd met z’n allen de speciale Koningsdans Okido gedanst. De enigen die niet veel te doen hadden, waren de EHBO’ers. Leden van de fotowerkgroep van Coherente hebben de reportage hieronder gemaakt. Deze Koningsspelen zijn georganiseerd door stichting Coherente in samenwerking met de deelnemende basisscholen.