Afgelopen zaterdag 26 mei organiseerde Volleybal Vereniging Ouderkerk de regiokampioenschappen schoolvolleybal. Vanuit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht tot Den Haag kwamen alle schoolkampioenen naar Ouder-Amstel om te spelen op de kampioenschappen.

In totaal speelden er 48 teams verspreid over de middag. De groepen 4 en 5 speelden tegen elkaar in het begin van de middag. Tegelijkertijd was ook groep 8 aan de beurt. Het niveau lag hoog en er werd ontzettend goed gespeeld. Vanuit Ouderkerk deden er vijf teams mee van groep 4-5 en voor groep 8 kwam een team van de Jan Hekmanschool en een team van het Kofschip uit. Uiteindelijk mocht het team van groep 8 van het Kofschip de finale spelen. Dit team was begonnen met drie spelers: Maaike, Suzanne en Benthe. De jongens van het team voetballen bij SVO en hadden nog een belangrijke wedstrijd. Omdat er nog niet gescoord was bij de voetbalwedstrijd konden de jongens niet eerder weg. Het team was halverwege de eerste wedstrijd compleet. Loek, Nick en Floris sloten aan. Het team speelde uiteindelijke de finale en won de regiokampioenschappen van groep 8.

Bij groep 4-5 was het ook spannend. Twee teams van de Jan Hekmanschool speelde de halve finale tegen elkaar. Gymdocent Sacha kwam precies op tijd binnen om de halve finale te bekijken. Team Jan Hekmanschool 2 mocht de finale vervolgens spelen tegen een team uit Hoofddorp. Het was een spannende finale en het team van de Jan Hekmanschool won. Op het andere veld streed het andere team van de Jan Hekmanschool voor de derde plek. Deze werd veroverd en hierdoor kleurde het podium van groep 4-5 groen.

Later in de middag was het tijd voor groep 6 en 7 om in actie te komen. Vanuit groep 6 deden er drie Ouderkerkse teams mee en vanuit groep 7 twee teams. Alle teams hebben ontzettend goed gespeeld en een team van groep 7 van het Kofschip heeft gestreden voor de derde plek. Met een klein puntenverschil verloren zij deze wedstrijd en zijn knap vierde geworden.

Alle podiumplekken stromen door naar de landelijke finale op zaterdag 16 juni in Houten. De teams die doorstromen naar deze finale krijgen van Volleybal Vereniging Ouderkerk nog de mogelijkheid om te trainen voor dit kampioenschap.

Het was een warme dag in sporthal de Bindelwijk. Kinderen en ouders zochten verkoeling met een waterijsje. Er zijn veel ijsjes over de toonbank gevlogen.

De Volleybal Vereniging Ouderkerk kijkt terug op een geslaagd toernooi. Veel (oud) leden, jeugdleden en ouders van kinderen uit Ouderkerk hebben meegeholpen om van het toernooi een succes te maken. Hierbij wil de volleybalvereniging iedereen bedanken voor zijn inzet.