Op vrijdag 20 januari was het scholenvolleybaltoernooi voor de leerlingen van groep 8 van de Jan Hekmanschool, het Kofschip en de Amstelschool. Vrijdag 27 januari zijn de leerlingen van groep 7 aan de beurt.

De leerlingen van groep 8 spelen voor het eerst echt volleybal, op niveau 4. Dit betekend dat ze moeten passen en dat er ook gesmasht mag worden. Smashen is natuurlijk heel leuk vooral als het lukt. Koen van het Kofschip probeerde te smashen maar helaas ging de bal in het net. Dit vond hij jammer maar het was wel leuk om te proberen te smashen.

Eva van de Jan Hekmanschool is erg sportief, ze doet aan paardrijden, atletiek en schaatsen. Zij vond het volleybaltoernooi onwijs leuk omdat ze nu eindelijk een keer in een team aan het sporten was. Floor van de Jan Hekmanschool genoot van het volleybaltoernooi omdat alle scholen met elkaar sportief bezig waren. Alle teams deden onwijs goed hun best tijdens het toernooi. Het niveau lag hoog er werd erg goed gespeeld door alle leerlingen.

Het was een sportieve ochtend maar ook vooral een spannende. Team de Unique Blue Scores van de Amstelschool was vorige jaar eerste geworden. Ook dit jaar gingen zij voor de eerste plek en ze stonden dan ook netjes in de finale. Tijdens de super spannende finale verloren ze helaas van de New York Yankees van de Jan Hekmanschool. De wisselbeker van groep 8 is dan ook deze vrijdag mee gegaan met de leerlingen van de Jan Hekmanschool.

Het scholenvolleybaltoernooi is georganiseerd door de Volleybal Vereniging Ouderkerk en stichting Coherente. Volleybal Vereniging Ouderkerk nodigt alle kinderen uit om een keer een proefles te komen volgen. Wil jij een keer een echte volleybaltraining volgen. Dit kan voor leerlingen van groep 4 tot en met 8 op woensdagmiddag van 14.00-15.00 uur, ook zijn de leerlingen van groep 8 welkom op woensdagavond van 19.15-20.30 uur. Heb je vragen over een proefles volleybal mail dan gerust naar: ingaboersma@hotmail.com.