Op woensdag 13 juni ging Nickelodeon op zwart beeld. Het was tijd om buiten te gaan spelen. In zowel Duivendrecht als Ouderkerk aan de Amstel bezochten vele kinderen de buitenspeeldagen.

Stichting Coherente had in Duivendrecht het hele grasveld voor de flat Mercurius omgetoverd tot een groot speelveld. De kinderen konden een stempelkaart ophalen en daarmee langs alle spellen. Er was heel veel te doen. Kinderen speelde XL Jenga. Dit werd zo goed gespeeld dat de toren boven de kinderen uitsteeg. Ook het grote twister doek was een succes. Het was af en toe nog goed nadenken wat links en rechts was. Bij het sjoelen scoorde alle kinderen veel punten en het tafelvoetbal was de hele middag bezet.

Om even rustig bij te komen van al het spelen konden de kinderen met het Muziekcollectief hun eigen instrument maken. Het was de hele buitenspeeldag ontzettend druk bij de tafel van het Muziekcollectief en het schminken. Aan het einde van de dag waren alle kinderen prachtig geschminkt. Een aantal jongens hadden een heel stoer gezicht en de meiden waren mooie vlinders en bloemen.

Naast het midgetgolfen, springtouwen en de Toren van Pisa werd er nog gesprongen op de hindernisbaan. Ook was er nog een lastig onderdeel; het slacklinen. Een dun touw was gespannen tussen de bomen en de kinderen moesten hierover heen lopen of op springen. Een aantal kinderen pakte het snel op en liepen aan het eind van de middag gemakkelijk van boom naar boom. Dat is ontzettend knap.

Nadat de kinderen alle spellen hadden gedaan en hadden laten aftekenen op hun stempelkaart was er een sportieve verassing. Elke volle stempelkaart leverde een frisbee op. Aan het eind van de middag vlogen de frisbees in het rond.

Drukte op het grasveld in het Amstelbad

Het Amstelbad had samen met stichting Coherente ook een buitenspeeldag in Ouderkerk aan de Amstel georganiseerd. Dit was een groot succes. Zowel jongeren als jeugd bezochten de buitenspeeldag. De parcours in het zwembad werden fanatiek gedaan door alle kinderen en het plezier was van hun gezichten af te lezen. Op het veld was de obstacle run met verschillende luchtkussens een groot succes. Aan het einde van de run moesten de kinderen omhoog klimmen en de bel laten rinkelen. Dit was niet altijd even makkelijk maar is bij de meeste kinderen gelukt.

Het springspel, welbekend als de Sweeper, was weer enorm populair. Er stond een rij voor de Sweeper, gelukkig kwam iedereen meerdere malen aan de beurt. Iedereen vermaakte zich ontstekend in het Amstelbad. Ook werd er nog tussendoor gevoetbald, -volleybalt en badminton gespeeld.

Het weer was wisselvallend tijdens de buitenspeeldag. De dag werd afgesloten met een heerlijk zonnetje. De beide buitenspeeldagen waren een succes door de inzet van de vele vrijwilligers, de bijdrage van Marco Casimir, het Amstelbad, het mooie weer, stichting Coherente en natuurlijk de deelnemers.