Afgelopen zaterdag 24 juni was het NK scholenkampioenschap in Houten. Groep 7 van Het Kofschip en groep 8 van de Jan Hekmanschool hadden zich hiervoor gekwalificeerd.

Liscia, Resa, Micky en Steven, van de Jan Hekmanschool, hadden het zwaar in de poule. Het team zat in een poule met veel volleyballers als tegenstanders. Van de 4 wedstrijden, werden er 2 gelijk gespeeld, een gewonnen en een verloren. Uiteindelijk werd er gewonnen om plek 7.

Loek, Floris, Nick en Benthe van groep 7 van Het Kofschip wonnen alle wedstrijden in de poule waardoor een plek in de halve finale een feit was. Deze wedstrijd was erg spannend. De 2 teams waren heel erg aan elkaar gewaagd. Elk punt was belangrijk. De eerste set ging steeds gelijk op maar in de laatste 30 seconden scoorde het team van de Beatrixschool uit Dordrecht nog 2 punten (15-17) waardoor de tweede set gewonnen moest worden voor een plek in de halve finale.

De tweede set kwam het team van het Kofschip op voorsprong en leek het met flinke voorsprong te winnen. Maar de spanning steeg en het bleef spannend tot de laatste minuut. De Beatrixschool kwam steeds dichterbij maar met 15-12 in voordeel voor het Kofschip ging het eindsignaal en mocht het team van het Kofschip naar de finale.

De finale was hoog niveau maar de tegenstanders waren net wat beter. Dit team bestaat uit meisjes die al 6 jaar samen bij elkaar in het team zitten en daar kon het team van het Kofschip niet tegen op.
Maar Loek, Floris, Nick en Benthe hebben alles gegeven en mogen trots zijn met deze tweede plek.