Waterpolovereniging de Snippen verzorgde een clinic waterpolo in het Amstelbad

Op dinsdag 12 juni kwamen de leerlingen van groep 8 van de Grote Beer op de fiets naar het Amstelbad. Onder begeleiding van instructeurs van waterpolovereniging de Snippen maakte de leerlingen kennis met deze actieve watersport. De leerlingen werden in teams verdeeld en kregen een cap op. De cap beschermt de oren en maakt duidelijk bij welk team de speler hoort.

Er waren drie verschillende onderdelen waarmee de leerlingen aan de slag gingen. In het ondiepe werd waterpolo geoefend zonder keeper. Er mocht niemand op doel staan en in teams werden wedstrijdjes gespeeld. In het diepe waren ook twee veldjes gemaakt. In een veldje werd pion gooien gespeeld. In het doel stonden pionnen en de teams moesten de pionnen van de tegenpartij omgooien. Een aantal keer werd er zo goed gespeeld dat alle pionnen om gingen. Het laatste onderdeel was waterpolo in het diepe. Dit was lastiger dan de meeste leerlingen dachten. Doordat je je niet kan staan moest je continue zwemmen. Zwemmen, vangen, gooien en ook nog kijken is best ingewikkeld. Alle leerlingen deden onwijs goed hun best en na verloop van tijd werd er steeds meer samengespeeld en werden er punten gescoord.

Groep 7 en 8 van de Jan Hekmanschool hebben de uitdagende clinic op vrijdag 15 juni gekregen. Beide scholen hebben enorm genoten van de clinic. Dit is toch heel anders dan gymmen in de gymzaal. De clinic werd mogelijk gemaakt door waterpolovereniging de Snippen, het Amstelbad en stichting Coherente.