Op dinsdagavond 7 augustus stond een waterpoloclinic op het programma voor de OJA groep. De OJA groep staat voor Ouder-Amstelse Jongeren Actief en is voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking of autisme. De groep is opgezet om elkaar te ontmoeten en samen te bewegen. In samenwerking met zwemvereniging De Snippen, het Amstelbad en stichting Coherente was deze clinic georganiseerd.

Vrijwilliger Dick van de zwemvereniging, stond klaar om met de jongeren aan de slag te gaan in het water. De verkoeling van het water was heerlijk op deze warme zonnige dag. Toch moest de groep de eerste tellen nog even wennen aan de tempratuur van het water. De clinic begon met een aantal zwemoefeningen. Deze werden opgebouwd van schoolslag naar borstcrawl. Na de zwemoefeningen was het tijd om aan de slag te gaan met een bal. Als eerst werd er overgegooid met twee handen, wat al snel goed ging. Vervolgens werd de techniek van de bal pakken en gooien met één hand uitgelegd en daarna geoefend.

Na de oefeningen met de bal was het tijd om richting het diepen te gaan. Het koste veel kracht om te luisteren naar de uitleg en je hoofd boven water te houden in het diepe gedeelte. De waterpolotechniek van watertrappelen werd uitgeprobeerd. Hierdoor werd het al een stukje makkelijk om het hoofd boven water te houden. Vervolgens was het tijd om te gaan gooien in het diepe. Er werd hard geoefend en de ballen vlogen heen en weer.

De groep heeft ontzettend veel geoefend en geleerd. De clinic werd afgesloten met het omgooien van pionnen. Vanuit het water moesten de jongeren de pionnen op de kant omgooien met de gooitechniek van waterpolo. De groep heeft genoten van de clinic die verzorgd was door De Snippen. Ook interesse om mee te doen aan de volgende activiteit, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lesley Zeinstra via Coherente: 020-4963673.