Coherente organiseert op donderdag 19 mei in Duivendrecht een bijeenkomst voor senioren die graag willen blijven fietsen, al of niet met een elektrische fiets. Zeker met mooi weer trekt iedereen graag naar buiten en wat is er mooier dan fietsen door ons prachtige Amstelland?  Bovendien is bewegen gezond en blijft u langer fit!

Helaas is gebleken dat ouderen op de fiets in toenemende mate het slachtoffer worden van een verkeersongeval. Veel oudere verkeersdeelnemers zijn zich onvoldoende bewust van hun afnemende vaardigheden in het verkeer en de risico’s die daarmee gepaard gaan.

Wat kunt u zelf doen aan uw veiligheid in het verkeer? Welke hulpmiddelen kunt u gebruiken om op een prettige en veilige manier te fietsen? Hoe kunt u fietsen op knooppunten? Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens de bijeenkomst die Coherente heeft georganiseerd in samenwerking met de werkgroep RBOVV en ‘de Haan Wielersport’. Ook is er de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen.

De bijeenkomst bestaat uit twee delen.  In het eerste gedeelte krijgen deelnemers informatie over veilig op de fiets. Ook wordt de kennis over fietsgebruik in het verkeer opgefrist met een verkeersquiz. Daarna is er een gezamenlijke lunch. Tijdens de lunch hebben de deelnemers de gelegenheid om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen over veiligheid of het gebruik van (elektrische) fietsen.

Na de lunch is er een fietstocht. In kleine fietsgroepjes wordt er een route gefietst richting Ouderkerk. Bij een knooppunt krijgen de deelnemers informatie over knooppunten. In Ouderkerk gaan de deelnemers als eerst naar de vrije handel om wat te drinken. Als de groep compleet is gaan ze langs de Haan Wielersport voor informatie over elektrische fietsen en hulpmiddelen. Na de gezamenlijke stop bij de Haan Wielersport wordt er gezamenlijk terug gefietst naar Duivendrecht.

De bijeenkomst in Duivendrecht wordt gehouden op donderdag 19 mei van 10.30-15.00 uur. Om 10.30 uur start de bijeenkomst in het Dorpshuis. Rond 13.30 start het tweede gedeelte van de bijeenkomst de fietstocht.

U kunt zich opgeven voor de gehele fietsmiddag of alleen voor een bepaald gedeelte. Deelname kost voor de gehele dag 5 euro, inclusief lunch en drankjes. Bij slecht weer gaat alleen het eerste gedeelte van de bijeenkomst door.

U kunt zich opgeven bij Coherente:  tel. 020-6993164 of  J.Goudsmit@Coherente.nl.