Ruim 50 enthousiastelingen verzamelden zich zondag in het Dorpshuis om mee te lopen met de wandeltocht ‘Dwars door Duivendrecht’.

Deze activiteit was georganiseerd door de Wandelgroep Duivendrecht en Stichting Coherente. Om 10 uur begon de warming-up op het Dorpsplein onder leiding van Joost en Thijs, die met enkele eenvoudige oefeningen de belangrijkste spiergroepen wisten los te maken. Daarna klonk een bekkenslag en startte de zes kilometer lange wandeltocht ‘Dwars door Duivendrecht’. Het eerste deel leidde via de Zonnehof, rond de vijver, over de fietspaden langs de A10 richting Rijkstraatweg en via de Berkenstraat naar het Venserpark richting Diemen Zuid. Na ongeveer 2 kilometer stonden ter hoogte van het tenniscourt Margit en Joëlle van Coherente klaar om flesjes water, appels en bananen uit te delen. Deze waren door Plus Wagner gesponsord. Maar er moest ook worden gewerkt, want Joost en Thijs hadden weer een aantal oefeningen in petto om de spieren te versterken. Op dat moment viel het enige regenbuitje van die ochtend, want verder was het zonovergoten met een blauwe lucht.

Hierna ging de wandeling verder door het honden uitlaatgebied langs de spoordijk richting Rijkstraatweg. Via de Kruidenommegang en een flinke lus rond Parnassiaveld en Roosmarijnhof ging het via De Slinger richting Kloostersingel om daarna via de Begoniastraat weer achter het Dorpshuis uit te komen voor de officiële finish. In het Dorpshuis kregen alle deelnemers een leuke attentie en een consumptiebon voor een warm drankje, aangeboden door Coherente. Op ‘geeltjes’ kon elke deelnemer iets schrijven over deze wandeltocht en opplakken op een groot bord, dat al snel vol raakte. Ondertussen bleef het gezellig druk en werd er nagepraat.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde activiteit en nodigt iedereen uit, om op zondagochtend mee te wandelen met de Wandelgroep Duivendrecht. Verzamelen om 10 uur bij het Dorpshuis, de wandeling duurt een uur, inclusief oefeningen onderweg.