Locatie: Dorpshuis in Duivendrecht (Dorpsplein 60, 1115 CX)

Bijna elke trainer of begeleider komt er mee in aanraking; kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Hoe is probleemgedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch misgaat? Op dinsdag 27 maart organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met Link2Sport en stichting Coherente de workshop “gedrag (g)een probleem!” in Ouder- Amstel. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op omgang met kinderen en jongeren met gedragsproblemen.  

Het is vaak een hele kluif om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien. Het is bijna een natuurlijke reactie om uit je slof te schieten wanneer een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Maar hoe is dit gedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop “Gedrag (g)een probleem!” Deze workshop wordt gegeven door Arjan Pruim van Link2Sport. Arjan heeft ervaring als sportdocent in het onderwijs en ruime ervaring met kinderen en jongeren met gedragsproblematiek. De cursus is een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden. Deelnemers wordt dan ook aangeraden om sportkleding aan te trekken en zaalschoenen mee te nemen. De cursus vindt plaats op dinsdag 27 maart in het dorpshuis in Duivendrecht. Het programma start om 19.15 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren.

Programma
19:15 – 19.30 uur:
Ontvangst met koffie/thee
19:30 – 20:00 uur: Inleiding / theorie
20.00 – 20:30 uur: Praktijk deel 1
20:30 – 21:00 uur: Praktijk deel 2
21:00 – 21:30 uur: Gezamenlijke afsluiting en netwerkmoment

De kosten voor deze workshop bedragen 5,- euro. 

De workshop wordt georganiseerd vanuit het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden. De cursus is toegankelijk voor verenigingen uit deze regio. Zowel verenigingen met een ‘aangepast’ aanbod als verenigingen met regulier aanbod, die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen in hun teams hebben, zijn welkom. Aanmelden voor deze avond is verplicht en kan bij Wout Werker, regioconsulent Aangepast Sporten, via 023 – 205 5500 of wwerker@teamsportservice.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol = vol. Aanmelden kan tot 19 maart.